Code in venster

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Probleem

Na een installatie of upgrade van Firefox of Thunderbird, krijg ik rare code in mijn venster te zien (soms rode letters op een gele achtergrond, soms gewoon zwart op grijs), waardoor een groot deel van het venster bedekt is. Wat kan ik hier aan doen?

Oplossing

  • Sluit het programma volledig af.
  • Maak voor de zekerheid een backup
  • Zoek je profielmap op.
  • Verwijder de volgende bestanden of directories:
extensions/
chrome/
XUL.mfl (Windows) of XUL.mfasl (Linux)
  • Start nu het programma terug op.

Verklaring

XUL.mf(as)l is eigenlijk een bestand dat gebruikt wordt om de interface in op te slaan. Hierdoor kan die sneller geladen worden. Na een upgrade of een nieuwe installatie, kan het echter gebeuren dat er menu-items of icoontjes zijn bijgekomen. Het programma houdt daar echter geen rekening mee en toont de informatie uit het XUL.mf(as)l-bestand. Het taalpakket geeft de overgebleven informatie weer. Dit kan iets zijn zoals in het voorbeeld hieronder:

menutum label= "&ff.main.options.label;"accesskey="&ff.main.options.accesskey;"default="true...

Door XUL.mf(as)l te verwijderen, reset je dus eigenlijk de interface. Het verwijderen van de extensions/ en chrome/-directories is nodig om fouten te voorkomen.

Let op Na deze handeling zal je je extensies en thema's opnieuw moeten installeren.

In de volgende versies van Firefox en Thunderbird zal het installatie- en upgrade-mechanisme beter uitgewerkt worden, waardoor deze fout zich niet meer zal voordoen.