Overleg:Mozilla Firefox

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Popup.

Je komt het woord regelmatig tegen in de wiki, ook in dit onderdeel. Het wordt eigenlijk altijd zo geschreven: "popup". Ben er altijd vanuit gegaan dat dat klopte, hoewel het me niet helemaal lekker zat. Dus maar eens op zoek gegaan... Het is fout. Moet zijn: "pop-up". Ik heb het op diverse engelse on-line woordenboeken opgezocht en ook in m'n eigen woordenboek. Men is unaniem. Pop-up dus.

Ik wacht nog even met corrigeren, wellicht dat iemand goede argumenten aanvoert om toch 'popup' te gebruiken. Akkoord?

--Adri 9 jul 2005 11:21 (CEST)

Ik gebruik zoveel als mogelijk "pop-up". Het is ook het enige juiste (in het Engels toch). Het is net zoiets als "plug-ins". Eerste deel werkwoord + tweede deel richting: verbindingsteken. Een Engelstalig iemand zou ziets nooit aan elkaar schrijven. Aangezien we geen woorden gaan 'uitvinden', denk ik dat het het beste is als we het Engelstalige woord behouden. --Ben 9 jul 2005 11:55 (CEST)

OK, ik ben met de zoekfunctie aan de slag geweest en zodoende denk ik alle 'popups' wel gevonden te hebben. Er is echter een probleem, een aantal van die foutjes staan in de paginatitel, zoals bijvoorbeeld hier. Als je een pagina bewerkt, bewerk je alleen de tekst, niet de titel. Hoe kan ik die titel aanpassen (anders is het geen gezicht)?

Edit: slecht voorbeeld, aangezien Popup Count door de auteur van de extensie wel zo geschreven wordt. En wie ben ik om dat dan te wijzigen? Maar er zijn wel andere voorbeelden, het gaat erom dat ik niet weet hoe een paginatitel aan te passen is (als dat al mogelijk is).

--Adri 9 jul 2005 22:03 (CEST)

Pagina's kunnen verplaatst worden door een SysOp. Laat gewoon weten welke pagina('s) je wilt verplaatsen (is eigenlijk gelijk aan hernoemen) en dan doe ik het wel even voor je. --Ben 10 jul 2005 15:35 (CEST)


Bedankt Ben, maar ik was er al achter. Ik heb nog wel een andere vraag: hoe maak je een nieuwe (sub)pagina aan?

--Adri 10 jul 2005 22:22 (CEST)


Heb het al gevonden.:)

--Adri 11 jul 2005 21:54 (CEST)