Profiel in gebruik

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bestand:Profielbeheerder.png

Wanneer Mozilla Firefox (of Mozilla Thunderbird of Mozilla Suite) in gebruik is, wordt het profiel "gelocked" (vastgezet) zodat andere programma's de inhoud niet kunnen veranderen en zo problemen veroorzaken. Normaalgezien is het gebruik van zo'n "lock" onzichtbaar voor de gebruiker. Soms gebeurt het echter dat het profiel afgesloten blijft, zelfs wanneer het niet zou moeten. Als je dan een programma start, dan zegt de profielbeheerder dat je profiel "al in gebruik is". Het zegt je dus eigenlijk dat het profiel "gelocked" is. Je krijgt dan de profielbeheerder te zien (zie afbeelding).

Dit probleem kan ontstaan door verschillende redenen:

  • Het programma is niet goed afgesloten wanneer het de laatste keer gebruikt werd. Controleer goed op openstaande vensters. Overloop de lijst van nog draaiende processen om te zien of het programma nog op de achtergrond draait. Als dat zo is, beëindig het proces dan. Vanaf dat moment wordt het profiel terug vrijgegeven.
  • Het kan zijn dat het programma op een abnormale manier afgesloten is, waardoor het slot nog bestaat. Om dit op te lossen, moet je je profielmap opzoeken. Zoek daar naar het bestand "parent.lock" (Windows), "lock" (Linux) of ".parentlock" (MacOS X) en verwijderd dat bestand. In MacOS X heb je een apart programma nodig om onzichtbare bestanden terug zichtbaar te maken. Hiervoor kan je bijvoorbeeld Onyx of Maintain gebruiken. Nadat je het bestand verwijderd hebt, kan je je profiel terug gebruiken. Het lock-bestand bevat geen informatie.
  • Netscape 7 of een ander programma dat op Mozilla gebaseerd is gebruikt het profiel. Sluit dit programma om het profiel terug vrij te geven. Om dit te vermijden, maak je best aparte profielen aan per programma. Zeker als je zowel Mozilla Suite als Netscape 7 wilt gebruiken, kunnen er fouten optreden omdat hetzelfde profiel door twee verschillende programma's gebruikt wordt. (Dit probleem zal niet voorkomen met Firefox en Thunderbird, omdat deze geen profiel delen met andere programma's zoals Mozilla Suite en Netscape wel doen.)
  • Als je een programmma draait vanaf een verwijderbaar medium (bv. een USB-stick) op een Windowssysteem, open dan het "profiles.ini"-bestand (enkele directories hoger dan de profielmap) en zorg ervoor dat de systeemletter en het pad naar je profiel kloppen.
  • Dit probleem kan zich ook voordoen als je niet genoeg rechten hebt om de bestanden in het profiel te bewerken (of om het slot aan te maken in de eerste plaats). Dit kan zich voordoen als je een profiel wilt gebruikenop een bestandssysteem dat als "read only" is gemount (bv. een gedeelde Windows waar de "netwerkgebruikers toestaan om bestanden te wijzigen" niet aangevinkt is). Dit kan vrij moeilijk zijn om te vinden omdat er nog geen "lock" bestand in het profiel is, maar dit kan toch voor hetzelfde bericht zorgen ("Profiel in gebruik").