ActiveX: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Korte uitleg over ActiveX plug-in voor Firefox)
 
 
Regel 5: Regel 5:
 
'''Merk op dat ActiveX een veiligheidsrisico kan vormen op je pc.'''
 
'''Merk op dat ActiveX een veiligheidsrisico kan vormen op je pc.'''
  
Als je de ActiveX plugin wilt gebruiken, moet je zorgen dat je de juiste versie hebt voor jouw versie van [[Mozilla Suite]] of [[Mozilla Firefox]]. De plugin is enkel compatibel met de versie waarvoor het ontworpen is. Als je de verkeerde versie van ActiveX gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat Flash-objecten niet goed weergegevn worden. Er is ook geen garantie dat de plugin zich zal houden aan de configuratie (zoals gespecifieerd in het activex.js-bestand, dat zich in de defaults\prefs submap van de installatiedirectory bevindt).
+
Als je de ActiveX plugin wilt gebruiken, moet je zorgen dat je de juiste versie hebt voor jouw versie van [[Mozilla Suite]] of [[Mozilla Firefox]]. De plugin is enkel compatibel met de versie waarvoor het ontworpen is. Als je de verkeerde versie van ActiveX gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat Flash-objecten niet goed weergegeven worden. Er is ook geen garantie dat de plugin zich zal houden aan de configuratie (zoals gespecifieerd in het activex.js-bestand, dat zich in de defaults\prefs submap van de installatiedirectory bevindt).

Huidige versie van 23 jun 2005 om 21:39

Enkel voor Windowsgebruikers.

Mozilla Firefox ondersteunt ActiveX normaalgezien niet (om veiligheidsredenen). Er is echter wel een plugin beschikbaar op http://www.iol.ie/~locka/mozilla/plugin.htm#download. Het zal zelf geen besturingselementen downloaden of installeren en zal enkel besturingselementen gebruiken die reeds geïnstalleerd zijn en aangeduid worden als veilig. Het is dus niet zo onveilig als het gebruik van de gewone ActiveX. De huidige versie van de ActiveX plugin is nog niet in staat op gescripte besturingselementen te gebruiken.

Merk op dat ActiveX een veiligheidsrisico kan vormen op je pc.

Als je de ActiveX plugin wilt gebruiken, moet je zorgen dat je de juiste versie hebt voor jouw versie van Mozilla Suite of Mozilla Firefox. De plugin is enkel compatibel met de versie waarvoor het ontworpen is. Als je de verkeerde versie van ActiveX gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat Flash-objecten niet goed weergegeven worden. Er is ook geen garantie dat de plugin zich zal houden aan de configuratie (zoals gespecifieerd in het activex.js-bestand, dat zich in de defaults\prefs submap van de installatiedirectory bevindt).