Bluegriffon

Uit MozBrowser wiki
Versie door Martijn (overleg | bijdragen) op 12 mrt 2011 om 13:25 (Nieuwe pagina: Bluegriffon is de officiële opvolger van Nvu. Na jaren van stilte rondom Nvu wordt er eindelijk weer. De basis-versie van Bluegriffon is gratis en je kunt de functionaliteit hiervan...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bluegriffon is de officiële opvolger van Nvu. Na jaren van stilte rondom Nvu wordt er eindelijk weer.

De basis-versie van Bluegriffon is gratis en je kunt de functionaliteit hiervan via extensies uitbreiden. Dat is op zich een beproefd concept in de wereld van Mozilla. Alleen zullen de meeste extensies voor Bluegriffon niet gratis zijn. Dit zijn dan ook niet zomaar eenvoudige extensies, maar zij breiden de functionaliteit van Bluegriffon behoorlijk uit. Waarschijnlijk wil Daniel Glazman op die manier iets terugverdienen van de ontwikkeltijd die hij in deze nieuwe editor heeft gestopt. Dat is op zich wel begrijpelijk, want zonder hem zou Mozilla waarschijnlijk niet over dergelijke bewerkers voor websites beschikken.

Op het moment van schrijven (maart 2011) geldt er een introductie-aanbod voor de extensies van Bluegriffon: voor 30 euro kun je alle extensies altijd gebruiken. Dit aanbod geldt overigens totdat Bluegriffon 1.0 verschijnt. Bluegriffon is nu bij versie 0.9 aanbeland, dus dat kan al snel zijn.

Website: Bluegriffon.org