Calendar: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
(Verplaatst naar Calendar en tekst up-to-date gemaakt)
Regel 1: Regel 1:
Mozilla Calendar is ontwikkeld door het Canadese bedrijf OEOne. Dit bedrijf heeft op basis van [[opensource]] software (Linux, [[Mozilla]], AbiWord, OpenOffice.org) een gebruiksvriendelijk systeem gemaakt om mee te e-mailen, tekstverwerken en een agenda bij te kunnen houden.
+
Mozilla Calendar is ontwikkeld door het Canadese bedrijf OEOne (inmiddels omgedoopt tot Axentra). Dit bedrijf heeft op basis van [[opensource]] software (Linux, [[Mozilla]], AbiWord, OpenOffice.org) een gebruiksvriendelijk systeem gemaakt om mee te e-mailen, tekstverwerken en een agenda bij te kunnen houden.
  
De agenda is als Mozilla-extensie gemaakt. De code (Penzilla) is later als opensource beschikbaar gesteld en zo is het Calendar-project geboren. Met Calendar kun je meerdere agenda's bijhouden en ook zijn er bijvoorbeeld feestdagen in te importeren. Wat dat betreft is het Calendar-project behoorlijk uitgebreid.
+
De agenda is als Mozilla-extensie gemaakt. De code (Penzilla genaamd) is later als opensource beschikbaar gesteld en zo is het [http://www.mozilla.org/projects/calendar/ Calendar-project] geboren. Met Calendar kun je meerdere agenda's bijhouden en ook zijn er bijvoorbeeld feestdagen in te importeren. Wat dat betreft is het Calendar-project behoorlijk uitgebreid.
  
Het verbaast dan ook niet dat ook Mozilla Calendar als een op zich staand programma beschikbaar is. Als zodanig heeft het de naam [http://www.mozilla.org/projects/calendar/sunbird.html Sunbird] meegekregen.
+
== SunBird ==
 +
Het verbaast dan ook niet dat Mozilla Calendar ook als een op zich staand programma beschikbaar is. Als zodanig heeft het de naam [http://www.mozilla.org/projects/calendar/sunbird.html Sunbird] meegekregen.
  
Ook is er een Nederlandse vertaling van Mozilla Calendar/Sunbird beschikbaar via [[MozillaNL]]
+
== Nederlandstalig ==
 +
Er is een Nederlandse vertaling van Mozilla Calendar/Sunbird beschikbaar via [[MozillaNL]]. De Nederlandse vertaling is overigens standaard onderdeel van de Calendar-extensie, dus zou je die niet apart moeten hoeven downloaden.
 +
 
 +
== Lightning ==
 +
Mozilla heeft mooie software in Thunderbird en Calendar, maar toch zijn er mensen die graag zouden zien dat de beide programma's wat meer geïntegreerd zijn. Dan kan er iets ontstaan dat een goed alternatief voor Microsoft Outlook vormt. Veel mensen blijken een soort haat/liefde-verhouding met dat Microsoft-programma te hebben. Eigenlijk bevallen bepaalde zaken in het programma niet echt, maar aangezien er 'niets beters' beschikbaar is blijft men Microsoft Outlook gebruiken.
 +
 
 +
Mozilla Thunderbird is al een goed alternatief voor Microsoft Outlook Express, maar het alternatief voor Microsoft Outlook moet de [[Lightning]]-software worden. Die software moet alle mogelijkheden bieden die Outlook-gebruikers nu in Mozilla missen. Daarin komt dan ook geavanceerde functionaliteit voor online samenwerking. In tegenstelling tot Microsoft Outlook hanteert het Lightning-ontwikkelteam echter uitsluitend open standaarden, zodat uitwisseling met andere software wordt bevorderd.

Versie van 10 jul 2005 16:04

Mozilla Calendar is ontwikkeld door het Canadese bedrijf OEOne (inmiddels omgedoopt tot Axentra). Dit bedrijf heeft op basis van opensource software (Linux, Mozilla, AbiWord, OpenOffice.org) een gebruiksvriendelijk systeem gemaakt om mee te e-mailen, tekstverwerken en een agenda bij te kunnen houden.

De agenda is als Mozilla-extensie gemaakt. De code (Penzilla genaamd) is later als opensource beschikbaar gesteld en zo is het Calendar-project geboren. Met Calendar kun je meerdere agenda's bijhouden en ook zijn er bijvoorbeeld feestdagen in te importeren. Wat dat betreft is het Calendar-project behoorlijk uitgebreid.

SunBird

Het verbaast dan ook niet dat Mozilla Calendar ook als een op zich staand programma beschikbaar is. Als zodanig heeft het de naam Sunbird meegekregen.

Nederlandstalig

Er is een Nederlandse vertaling van Mozilla Calendar/Sunbird beschikbaar via MozillaNL. De Nederlandse vertaling is overigens standaard onderdeel van de Calendar-extensie, dus zou je die niet apart moeten hoeven downloaden.

Lightning

Mozilla heeft mooie software in Thunderbird en Calendar, maar toch zijn er mensen die graag zouden zien dat de beide programma's wat meer geïntegreerd zijn. Dan kan er iets ontstaan dat een goed alternatief voor Microsoft Outlook vormt. Veel mensen blijken een soort haat/liefde-verhouding met dat Microsoft-programma te hebben. Eigenlijk bevallen bepaalde zaken in het programma niet echt, maar aangezien er 'niets beters' beschikbaar is blijft men Microsoft Outlook gebruiken.

Mozilla Thunderbird is al een goed alternatief voor Microsoft Outlook Express, maar het alternatief voor Microsoft Outlook moet de Lightning-software worden. Die software moet alle mogelijkheden bieden die Outlook-gebruikers nu in Mozilla missen. Daarin komt dan ook geavanceerde functionaliteit voor online samenwerking. In tegenstelling tot Microsoft Outlook hanteert het Lightning-ontwikkelteam echter uitsluitend open standaarden, zodat uitwisseling met andere software wordt bevorderd.