Daniel Glazman: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
Daniel Glazman is altijd in de weer met [[WYSIWYG]] HTML-editors. Zo is hij bekend geworden als ontwikkelaar van [[MozillaComposer]]. Vervolgens werd hij bij [[Netscape]] ontslagen is zijn eigen bedrijfje gestart: Disruptive Innovations.
+
Daniel Glazman is de hoofdontwikkelaar van [[Nvu]]. Dit doet hij in opdracht van Michael Robertson van het Linspire-besturingssysteem. Michael zou graag zien dat Nvu straks kan concurreren met website-programma's als Microsoft Frontpage en Macromedia Dreamweaver. Voor het Linux-platform was namelijk nog een WYSIWYG-editor beschikbaar die deze programma's kan vervangen.
  
Zijn voornaamste opdracht is nu het schrijven van [[Nvu]]. Dit doet hij in opdracht van Michael Robertson van het Linspire-besturingssysteem. Michael zou graag zien dat Nvu straks kan concurreren met website-programma's als Microsoft Frontpage en Macromedia Dreamweaver.
+
==Daniel's geschiedenis==
 +
Daniel Glazman, 38, is sinds 1991 al bezig met WYSIWYG-editors. Eerst bij een bedrijf waar een SGML-editor werd ontwikkeld en later bij een Frans energiebedrijf. In die tijd was het ook dat hij meehielp om HTML4- en CSS2-specificaties te schrijven. Tegenwoordig is hij vooral bezig met CSS3, net als HTML4 en CSS2 technieken die je in staat stellen om websites goed in elkaar te zetten. Glazman werkte vervolgens bij de Franse divisie van de internetwinkel Amazon en het consultenbureau en webagentschap Halogen, totdat hij eind 2000 de overstap maakte naar Netscape. Bij [[Netscape]] werkte hij aan [[MozillaComposer]] en aan een project om de CSS-ondersteuning in Mozilla te verbeteren. Nadat in juli 2003 de stekker uit Netscape werd gehaald, richtte Glazman het bedrijf [http://www.disruptive-innovations.com/ Disruptive Innovations] op en kwam al snel het verzoek binnen om aan [[Nvu]] te gaan werken.
  
Weblog: [http://webperso.easyconnect.fr/danielglazman/weblog/ GlazBlog]
+
Weblog: [http://glazman.org/weblog/dotclear/index.php Glazblog]
  
 
<- terug naar [[WieIsWie]]
 
<- terug naar [[WieIsWie]]

Versie van 19 jun 2005 12:55

Daniel Glazman is de hoofdontwikkelaar van Nvu. Dit doet hij in opdracht van Michael Robertson van het Linspire-besturingssysteem. Michael zou graag zien dat Nvu straks kan concurreren met website-programma's als Microsoft Frontpage en Macromedia Dreamweaver. Voor het Linux-platform was namelijk nog een WYSIWYG-editor beschikbaar die deze programma's kan vervangen.

Daniel's geschiedenis

Daniel Glazman, 38, is sinds 1991 al bezig met WYSIWYG-editors. Eerst bij een bedrijf waar een SGML-editor werd ontwikkeld en later bij een Frans energiebedrijf. In die tijd was het ook dat hij meehielp om HTML4- en CSS2-specificaties te schrijven. Tegenwoordig is hij vooral bezig met CSS3, net als HTML4 en CSS2 technieken die je in staat stellen om websites goed in elkaar te zetten. Glazman werkte vervolgens bij de Franse divisie van de internetwinkel Amazon en het consultenbureau en webagentschap Halogen, totdat hij eind 2000 de overstap maakte naar Netscape. Bij Netscape werkte hij aan MozillaComposer en aan een project om de CSS-ondersteuning in Mozilla te verbeteren. Nadat in juli 2003 de stekker uit Netscape werd gehaald, richtte Glazman het bedrijf Disruptive Innovations op en kwam al snel het verzoek binnen om aan Nvu te gaan werken.

Weblog: Glazblog

<- terug naar WieIsWie