Firefox Fijn Afstellen

Uit MozBrowser wiki
Versie door Erik (overleg | bijdragen) op 22 okt 2005 om 20:48 (Herstelde bewerking van Puta27 tot de versie na de laatste wijziging door Martijn.)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In Firefox Instellingen wordt uitgelegd welke instellingen Firefox zal kent en hoe je die kunt aanpassen. Daarnaast zijn er ook hulpmiddelen waarmee je instellingen van Firefox eenvoudig kunt aanpassen. Dit zijn programma's die een combinatie van Firefox-instellingen in je profiel wijzigen, waardoor Firefox bijvoorbeeld beter gebruik maakt de mogelijkheden van jouw computer of de verbinding met het Internet.

FireTune

Met FireTune configureer je Firefox afhankelijk van de snelheid van jouw computer en de verbinding met het Internet. Stel je hebt wel een snelle computer, maar nog geen snelle Internet-verbinding (of juist andersom), dan kun je met FireTune voor elke combinatie de geschiktste instellingen configureren. Je hoeft zelf enkel het Firefox-profiel te selecteren (meestal is dit er maar 1) uit te kiezen.

FireTweaker

FlexBeta FireTweaker heeft het Microsoft .Net Framework nodig om te draaien. Heb je dat geinstalleerd dan werkt het als elk ander Windows-programma, maar mogelijk kan het zo ook op andere platformen werken. Met FireTweaker kun je ook de snelheid van de browser aanpassen en daarnaast kun je ook het uiterlijk van de browser wijzigen. Zo kun je de zijbalk (sidebar) aan de rechterkant plaatsen of de titel van het actieve tabblad in de browser vetgedrukt weergeven. Ook kun je hiermee aangeven of er advertenties geblokkeerd moet worden en bijvoorbeeld of frames standaard te vergroten/verkleinen moeten zijn. Kortom, dit is een lappendeken van allerhande Firefox-instellingen die je eenvoudig kunt wijzigen (en de wijzigingen zijn ook weer terug te draaien).