Firefox Zoeken

Uit MozBrowser wiki
Versie door Puta27 (overleg | bijdragen) op 22 okt 2005 om 08:37
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Internet biedt veel informatie. Alleen is deze informatie vaak niet even gestructureerd opgezet. Websites komen en verdwijnen en soms reorganiseren ze hun inhoud en zijn bepaalde zaken niet meer vindbaar. Daarom zijn zoekmachines op het Internet ook zo belangrijk. Het zal niet verbazen dat zoekmachines en browsers zo goed samen gaan. Althans, Firefox wil de gebruiker helpen om zo goed en snel mogelijk te vinden wat gezocht wordt.

Standaard biedt Firefox een zoekvenster (rechtsboven in de browser) en is Google als standaard-zoekmachine ingesteld. Door daarin een zoekwoord in te tikken (uiteraard gevolgd door Enter) wordt direct het zoekwoord in Google opgezocht. Naast Google zijn er diverse andere zoekmachines te selecteren. Via het MyCroft-project zijn erg veel andere zoekmachines (zowel Nederlandstalig als internationaal) aan deze lijst toe te voegen.

Zoekmachines selecteren en toevoegen

Linksklikken op het pijltje in het zoekvenster laat alle aanwezige zoekmachines zien. Linksklikken op de door u gewenste zoekmachine stelt deze als standaard in. Ook kunt u op deze manier een nieuwe zoekmachine toevoegen door op zoekmachines toevoegen te klikken. U krijgt dan de website van Mycroft te zien, op die pagina zult u de meeste gangbare zoekmachines vinden. Is daar niet bij wat u zocht dan zijn op deze pagina van Mycroft nog veel meer zoekmachines te vinden (op dit moment ruim 3400).

SpywareGuide.com is daar overigens niet te vinden, een zoekmachine die in één oogopslag laat zien of bepaalde (gratis) software toch geen spyware bevat.
Ter info

Mozilla Update bevat op het moment van schrijven 84 zoek-gerelateerde extensies. Dit varieert van een complete werkbalk tot een eenvoudiger manier om iets te bereiken (bijvoorbeeld in de vorm van een knop of een extra menu-mogelijkheid).