Forum gebruiken

Uit MozBrowser wiki
Versie door ByteWarrior (overleg | bijdragen) op 19 jun 2005 om 20:20 (Aanmaak pagina)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

BBCode

BBCode is een manier om makkelijk opmaak toe te voegen aan een forum. Je kan met behulp van korte tags een tekst vet, cursief maken of onderstrepen. Ook kan je links maken, afbeeldingen invoegen en berichten aanhalen (=quoten). Gebruik hiervoor de knoppen boven het tekstvak. Als je eerst de tekst selecteert, worden de tags rond de geselecteerde tekst geplaatst.

Je kan ook de BBCode-extensie gebruiken. Met deze extensie krijg je een extra item in het rechtermuisklikmenu. Hiermee kan je dan de gewenste tags invoegen. Deze extensie is geschikt voor mensen die veel op fora vertoeven. Je kan deze extensie downloaden vanaf de Mozilla Update pagina's

Een screenshot plaatsen

Je kan niet zomaar een afbeelding kopiëren en plakken in het forum. Er zijn enkele extra handelingen vereist.

  1. Maak een screenshot van je scherm en werk dit eventueel bij. Sla het op in JPG of PNG-formaat. Het bestand is bij voorkeur kleiner dan 500kb.
  2. Upload het bestand naar een server. Er zijn enkele publieke servers waarop je gratis je afbeeldingen kan plaatsen. Hieronder vind je een lijst.
  3. Plaats de link op het forum. Als je wilt dat de afbeelding verschijnt, zet er dan [img]-tags rond (bv. [img]link[/img]).

Gratis afbeeldinguploadservers