MozillaActiveXPlugin

Uit MozBrowser wiki
Versie door Martijn (overleg | bijdragen) op 17 mei 2004 om 20:29
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het is een bewuste keuze van Mozilla geweest om ActiveX niet te ondersteunen. Op die manier wordt namelijk nogal wat spyware op PC's geïnstalleerd (hijackers, BHO's, etc).

De combinatie van het niet ondersteunen van ActiveX en het feit dat veel plugins als ActiveX-control worden geschreven maakt dat het soms wat lastiger is om plugins voor Mozilla te installeren. Uiteindelijk lukt het overigens meestal wel.

Om toch ActiveX te kunnen draaien in Mozilla is er de Mozilla ActiveX-plugin.

Zie dit onderwerp op het forum en dit onderwerp op het forum van Mozillazine voor configuratie van de Mozilla ActiveX-plugin.

Dit is een voorbeeld van hoe je de ActiveX-control van Windows MediaPlayer in Mozilla gebruikt:

pref("general.useragent.vendorComment", "ax"); pref("security.xpconnect.activex.global.hosting_flags", 9); pref("security.classID.allowByDefault", false); pref("capability.policy.default.ClassID.CID6BF52A52-394A-11D3-B153-00C04F79FAA6", "AllAccess"); pref("capability.policy.default.ClassID.CID22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95", "AllAccess");

Met deze plugin wordt een poging gedaan om ActiveX in Mozilla veiliger te maken dan nu het geval is in Internet Explorer.