Mozilla Suite: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
(Spaties tussen MozillaFirefox e.d. gezet. Dat staat veel mooier)
Regel 1: Regel 1:
 
Wat is Mozilla?
 
Wat is Mozilla?
  
Mozilla is al jaren een veelgebruikte term. Maar Mozilla is vooral bekend geworden toen [[Netscape]] de code van hun [[NetscapeCommunicator]] Suite beschikbaar stelde aan de [[opensource]]-gemeenschap. Sindsdien werken er veel mensen dagelijks aan verbeteringen voor de Mozilla-code. Diverse browsers zijn op Mozilla-code gebaseerd. De voornaamste zijn de programma's van de [[MozillaFoundation]] en van Netscape. Maar daarnaast zijn er browsers voor diverse besturingssystemen en voor elk systeem is er doorgaans ook nog wel een keuze.
+
Mozilla is al jaren een veelgebruikte term. Maar Mozilla is vooral bekend geworden toen [[Netscape]] de code van hun [[NetscapeCommunicator|Netscape Communicator]] Suite beschikbaar stelde aan de [[opensource]]-gemeenschap. Sindsdien werken er veel mensen dagelijks aan verbeteringen voor de Mozilla-code. Diverse browsers zijn op Mozilla-code gebaseerd. De voornaamste zijn de programma's van de [[MozillaFoundation|Mozilla Foundation]] en van Netscape. Maar daarnaast zijn er browsers voor diverse besturingssystemen en voor elk systeem is er doorgaans ook nog wel een keuze.
  
Zo is er voor Windows keuze uit [[MozillaSuite]] (= het oude Mozilla), [[MozillaFirefox]] (= de nieuwe Mozilla-browser), [[Netscape]], [[Beonex]] Communicator en [[K-Meleon]].
+
Zo is er voor Windows keuze uit [[MozillaSuite|Mozilla Suite]] (= het oude Mozilla), [[MozillaFirefox|Mozilla Firefox]] (= de nieuwe Mozilla-browser), [[Netscape]], [[Beonex]] Communicator en [[K-Meleon]].
Linux-gebruikers hebben de keuze uit Mozilla, [[Galeon]] en [[Skipstone]] en natuurlijk ook [[MozillaFirefox]].
+
Linux-gebruikers hebben de keuze uit Mozilla, [[Galeon]] en [[Skipstone]] en natuurlijk ook [[MozillaFirefox|Mozilla Firefox]].
MacOS X heeft ook keuze uit [[Camino]] en [[MozillaFirefox]].
+
MacOS X heeft ook keuze uit [[Camino]] en [[MozillaFirefox|Mozilla Firefox]].
 
En ook gebruikers van Zeta/BeOS en OS/2 worden niet vergeten...
 
En ook gebruikers van Zeta/BeOS en OS/2 worden niet vergeten...
  
 
'''Bekijk ook de [[Voordelen]] van een op Mozilla gebaseerde browser.'''
 
'''Bekijk ook de [[Voordelen]] van een op Mozilla gebaseerde browser.'''

Versie van 12 dec 2004 20:42

Wat is Mozilla?

Mozilla is al jaren een veelgebruikte term. Maar Mozilla is vooral bekend geworden toen Netscape de code van hun Netscape Communicator Suite beschikbaar stelde aan de opensource-gemeenschap. Sindsdien werken er veel mensen dagelijks aan verbeteringen voor de Mozilla-code. Diverse browsers zijn op Mozilla-code gebaseerd. De voornaamste zijn de programma's van de Mozilla Foundation en van Netscape. Maar daarnaast zijn er browsers voor diverse besturingssystemen en voor elk systeem is er doorgaans ook nog wel een keuze.

Zo is er voor Windows keuze uit Mozilla Suite (= het oude Mozilla), Mozilla Firefox (= de nieuwe Mozilla-browser), Netscape, Beonex Communicator en K-Meleon. Linux-gebruikers hebben de keuze uit Mozilla, Galeon en Skipstone en natuurlijk ook Mozilla Firefox. MacOS X heeft ook keuze uit Camino en Mozilla Firefox. En ook gebruikers van Zeta/BeOS en OS/2 worden niet vergeten...

Bekijk ook de Voordelen van een op Mozilla gebaseerde browser.