Mozilla Suite: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
k (Chatzilla toevoegen)
Regel 10: Regel 10:
  
 
'''Bekijk ook de [[Voordelen]] van een op Mozilla gebaseerde browser.'''
 
'''Bekijk ook de [[Voordelen]] van een op Mozilla gebaseerde browser.'''
 +
 +
==Chatprogramma==
 +
Het chatprogramma van Mozilla is [[Chatzilla]]. Het is beschikbaar in de [[Mozilla Suite]] en ook als losse extensie voor [[Mozilla Firefox]] en [[Mozilla Thunderbird]]
  
 
== E-mailprogramma ==
 
== E-mailprogramma ==
 
Het e-mailprogramma van Mozilla is [[Mozilla Thunderbird]]. Ook de complete [[Mozilla Suite]] heeft een e-mailprogramma aan boord.
 
Het e-mailprogramma van Mozilla is [[Mozilla Thunderbird]]. Ook de complete [[Mozilla Suite]] heeft een e-mailprogramma aan boord.
 
  
 
== Kalenderprogramma ==
 
== Kalenderprogramma ==
Het kalenderprogramma van Mozilla is [[Mozilla Sunbird]].
+
Het kalenderprogramma van Mozilla is [[Mozilla Sunbird]], gebaseerd op [[Mozilla Calendar]]. Dit programma is nog niet geïntegreerd in een Mozilla-product en moet altijd na afloop gedownload en geïnstalleerd worden.
  
 
== Website-editor ==
 
== Website-editor ==

Versie van 19 jun 2005 16:07

Wat is Mozilla?

Mozilla is al jaren een veelgebruikte term. Maar Mozilla is vooral bekend geworden toen Netscape de code van hun Netscape Communicator Suite beschikbaar stelde aan de opensource-gemeenschap. Sindsdien werken er veel mensen dagelijks aan verbeteringen voor de Mozilla-code. Diverse browsers zijn op Mozilla-code gebaseerd. De voornaamste zijn de programma's van de Mozilla Foundation en van Netscape. Maar daarnaast zijn er browsers voor diverse besturingssystemen en voor elk systeem is er doorgaans ook nog wel een keuze.

Webbrowser

Zo is er voor Windows keuze uit Mozilla Suite (= het oude Mozilla), Mozilla Firefox (= de nieuwe Mozilla-browser), Netscape, Beonex Communicator en K-Meleon. Linux-gebruikers hebben de keuze uit Mozilla, Galeon en Skipstone en natuurlijk ook Mozilla Firefox. MacOS X heeft ook keuze uit Camino en Mozilla Firefox. En ook gebruikers van Zeta/BeOS en OS/2 worden niet vergeten...

Bekijk ook de Voordelen van een op Mozilla gebaseerde browser.

Chatprogramma

Het chatprogramma van Mozilla is Chatzilla. Het is beschikbaar in de Mozilla Suite en ook als losse extensie voor Mozilla Firefox en Mozilla Thunderbird

E-mailprogramma

Het e-mailprogramma van Mozilla is Mozilla Thunderbird. Ook de complete Mozilla Suite heeft een e-mailprogramma aan boord.

Kalenderprogramma

Het kalenderprogramma van Mozilla is Mozilla Sunbird, gebaseerd op Mozilla Calendar. Dit programma is nog niet geïntegreerd in een Mozilla-product en moet altijd na afloop gedownload en geïnstalleerd worden.

Website-editor

De Mozilla Suite heeft een website-editor met de naam Mozilla Composer. Daarnaast is er ook Nvu. Nvu is gebaseerd op Mozilla en wordt gemaakt door Linspire.