Nightly builds

Uit MozBrowser wiki
Versie door Martijn (overleg | bijdragen) op 8 mei 2004 om 11:43
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een 'nightly build' is een versie van een software-pakket die vrijwel iedere dag wordt gebouwd. Dagelijks wordt er aan Mozilla ontwikkeld door ontwikkelaars van over de hele wereld. Op een bepaald tijdstip wordt een versie van deze code uit het CVS-systeem gehaald en die wordt gebouwd tot een bruikbaar programma. Die gebouwde versie wordt vervolgens via de FTP-servers van Mozilla beschikbaar gesteld. De build-bar bovenaan Mozillazine verwijst naar de meest recente nightly builds, zodat je deze altijd snel kunt vinden.

Op The Burning Edge en in de Mozillazine-forums is dagelijks te volgen wat de kwaliteit van deze nightly builds zijn en of er problemen in zijn gevonden.

Naast de nightly builds is er bij Mozilla ook het Tinderbox-principe. Daarvoor zijn systemen ingericht die op basis van recente broncode aan de lopende band Mozilla-versies bouwen en vervolgens testen. Zo komt dus snel naar boven wat voor gevolgen een bepaalde wijziging in de broncode heeft. Als daaruit blijkt dat de software snel crasht of veel meer geheugen gebruikt, dan is duidelijk dat er iets niet goed zit en dat gewijzigd moet worden.