Nvu: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
(Kompozer + Bluegriffon toegevoegd)
 
(22 tussenliggende versies door 7 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Nvu is een WYSIWYG-editor gebaseerd op de Mozilla Composer. Het wordt ontwikkelt door Disruptive Innovations, olv Dani?l Glazman, en gesponsord door Linspire. Versie 0.81 is de laatste versie en binnenkort moet versie 1.0 uitkomen.
+
==Wat is Nvu?==
 +
[http://www.nvu.com/ Nvu] is een programma om websites mee te maken. Het werkt volgens het WYSIWYG-principe en dat betekent dat het vergelijkbaar werkt met tekstverwerkers die je nu al gewend bent.  
  
Nvu is net als Firefox en Thunderbird gebaseerd op veel dezelfde code en Nvu ondersteunt ook hetzelfde extensieformaat. Op [http://nvuext.mozdev.org/installation.html http://nvuext.mozdev.org] kun je een overzicht van alle extensies vinden die voor Nvu beschikbaar zijn.
+
Nvu is gebaseerd op [[Mozilla Composer]]. Het programma wordt ontwikkeld door [http://www.disruptive-innovations.com/ Disruptive Innovations], olv [[Daniel Glazman]] en gesponsord door Linux-distributeur [http://www.linspire.com Linspire]. Inmiddels is versie 1.0 uitgebracht en hier is ook een [http://www.mozilla-nl.org/producten/nvu/ Nederlandstalige versie] van beschikbaar.
  
Kijk voor meer informatie over Nvu op de [http://www.nvu.com/ Nvu-website]. Een Nederlandse versie van Nvu is op http://mozillanl.mozdev.org te vinden. Dit is momenteel versie 0.90.
+
Nvu is net als Firefox en Thunderbird gebaseerd op de Mozilla-code en ondersteunt ook hetzelfde extensieformaat. Op de [http://nvuext.mozdev.org/installation.html Nvu-extensies website] vind je een overzicht van alle extensies die voor Nvu beschikbaar zijn.
 +
 
 +
==Nvu functies==
 +
Nvu is een programma om websites mee te maken. Hiervoor biedt het programma de volgende functies:
 +
* Sitebeheerder (waarmee je je site via [[FTP]] kunt uploaden)
 +
* Algemene opmaakfuncties
 +
* [[NvuExtensies|Extensies]]
 +
* Linialen
 +
* [[CSS bewerken]] (via CaScadeS)
 +
 
 +
==Ondersteuning==
 +
Voor Nvu begint steeds meer informatie te komen die gebruikers helpt om beter met Nvu te kunnen werken. Een voorbeeld hiervan is een Engelstalige gebruikershandleiding, geschreven door Charles Cooke. Deze handleiding is te vinden op [http://www.charlescooke.me.uk/web/kz-ug-home.htm zijn website].
 +
 
 +
Nederlandstalige informatie is te vinden in de [http://www.mozilla-nl.org/ondersteuning/nvu/ Nvu help], opgezet door [[Mozilla NL]].
 +
 
 +
==Kompozer==
 +
[[Kompozer]] is de officieuze opvolger van Nvu. Dit project is gestart om diverse storende fouten in Nvu op te lossen. Na Nvu 1.0 werd het programma - in tegenstelling tot de andere producten van Mozilla - niet verder ontwikkeld. Daarom heeft een groep ontwikkelaars de code opgepakt en verder ontwikkeld.
 +
 
 +
==Bluegriffon==
 +
[[Bluegriffon]] is de officiële opvolger van Nvu. Deze wordt gemaakt door de originele maker van Nvu en lost diverse (zo niet alle) fouten die in Nvu zaten op.
 +
 
 +
[[Category: Software]]

Huidige versie van 12 mrt 2011 om 14:07

Wat is Nvu?

Nvu is een programma om websites mee te maken. Het werkt volgens het WYSIWYG-principe en dat betekent dat het vergelijkbaar werkt met tekstverwerkers die je nu al gewend bent.

Nvu is gebaseerd op Mozilla Composer. Het programma wordt ontwikkeld door Disruptive Innovations, olv Daniel Glazman en gesponsord door Linux-distributeur Linspire. Inmiddels is versie 1.0 uitgebracht en hier is ook een Nederlandstalige versie van beschikbaar.

Nvu is net als Firefox en Thunderbird gebaseerd op de Mozilla-code en ondersteunt ook hetzelfde extensieformaat. Op de Nvu-extensies website vind je een overzicht van alle extensies die voor Nvu beschikbaar zijn.

Nvu functies

Nvu is een programma om websites mee te maken. Hiervoor biedt het programma de volgende functies:

  • Sitebeheerder (waarmee je je site via FTP kunt uploaden)
  • Algemene opmaakfuncties
  • Extensies
  • Linialen
  • CSS bewerken (via CaScadeS)

Ondersteuning

Voor Nvu begint steeds meer informatie te komen die gebruikers helpt om beter met Nvu te kunnen werken. Een voorbeeld hiervan is een Engelstalige gebruikershandleiding, geschreven door Charles Cooke. Deze handleiding is te vinden op zijn website.

Nederlandstalige informatie is te vinden in de Nvu help, opgezet door Mozilla NL.

Kompozer

Kompozer is de officieuze opvolger van Nvu. Dit project is gestart om diverse storende fouten in Nvu op te lossen. Na Nvu 1.0 werd het programma - in tegenstelling tot de andere producten van Mozilla - niet verder ontwikkeld. Daarom heeft een groep ontwikkelaars de code opgepakt en verder ontwikkeld.

Bluegriffon

Bluegriffon is de officiële opvolger van Nvu. Deze wordt gemaakt door de originele maker van Nvu en lost diverse (zo niet alle) fouten die in Nvu zaten op.