Nvu: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Informatie bij de tijd gebracht)
Regel 1: Regel 1:
 
==Wat is Nvu?==
 
==Wat is Nvu?==
Nvu is een WYSIWYG-editor gebaseerd op de [[Mozilla Composer]]. Het wordt ontwikkeld door [http://www.disruptive-innovations.com/ Disruptive Innovations], olv [[Daniel Glazman]], en gesponsord door [http://www.linspire.com Linspire]. Versie 1.0PR is de laatste versie en binnenkort moet versie 1.0 uitkomen.
+
[http://www.nvu.com/ Nvu]Nvu is een programma om websites mee te maken. Het werkt volgens het WYSIWYG-principe en dat betekent dat het vergelijkbaar werkt met tekstverwerkers die je nu al gewend bent.  
  
Nvu is net als Firefox en Thunderbird gebaseerd op veel dezelfde code en Nvu ondersteunt ook hetzelfde extensieformaat. Op [http://nvuext.mozdev.org/installation.html http://nvuext.mozdev.org] kun je een overzicht van alle extensies vinden die voor Nvu beschikbaar zijn.
+
Nvu is gebaseerd op [[Mozilla Composer]]. Het programma wordt ontwikkeld door [http://www.disruptive-innovations.com/ Disruptive Innovations], olv [[Daniel Glazman]] en gesponsord door Linux-distributeur [http://www.linspire.com Linspire]. Inmiddels is [versie 1.0] uitgebracht en hier is ook een [http://www.mozilla-nl.org/producten/nvu/ Nederlandstalige versie] van beschikbaar.
  
Kijk voor meer informatie over Nvu op de [http://www.nvu.com/ Nvu-website]. Een Nederlandse versie van Nvu is op [http://www.mozilla-nl.org/producten/nvu/ de Nederlandstalige productpagina op mozilla-nl.org] te vinden.
+
Nvu is net als Firefox en Thunderbird gebaseerd op de Mozilla-code en ondersteunt ook hetzelfde extensieformaat. Op de [http://nvuext.mozdev.org/installation.html Nvu-extensies website] vind je een overzicht van alle extensies die voor Nvu beschikbaar zijn.
  
 
==Nvu functies==
 
==Nvu functies==
 
 
Nvu is een programma op websites mee te maken. Hiervoor zijn oa de volgende functies beschikbaar:
 
Nvu is een programma op websites mee te maken. Hiervoor zijn oa de volgende functies beschikbaar:
* Sitebeheerder
+
* Sitebeheerder (waarmee je je site via [[FTP]] kunt uploaden)
 
* Algemene opmaakfuncties
 
* Algemene opmaakfuncties
* Extensies
+
* [http://nvuext.mozdev.org/ Extensies]
 
* Linialen
 
* Linialen
* ...
 
  
 
==Ondersteuning==
 
==Ondersteuning==

Versie van 23 apr 2006 12:03

Wat is Nvu?

NvuNvu is een programma om websites mee te maken. Het werkt volgens het WYSIWYG-principe en dat betekent dat het vergelijkbaar werkt met tekstverwerkers die je nu al gewend bent.

Nvu is gebaseerd op Mozilla Composer. Het programma wordt ontwikkeld door Disruptive Innovations, olv Daniel Glazman en gesponsord door Linux-distributeur Linspire. Inmiddels is [versie 1.0] uitgebracht en hier is ook een Nederlandstalige versie van beschikbaar.

Nvu is net als Firefox en Thunderbird gebaseerd op de Mozilla-code en ondersteunt ook hetzelfde extensieformaat. Op de Nvu-extensies website vind je een overzicht van alle extensies die voor Nvu beschikbaar zijn.

Nvu functies

Nvu is een programma op websites mee te maken. Hiervoor zijn oa de volgende functies beschikbaar:

  • Sitebeheerder (waarmee je je site via FTP kunt uploaden)
  • Algemene opmaakfuncties
  • Extensies
  • Linialen

Ondersteuning

Voor Nvu begint steeds meer informatie te komen die gebruikers helpt om beter met Nvu te kunnen werken. Een voorbeeld hiervan is een Engelstalige gebruikershandleiding, geschreven door Chris Cook. Deze handleiding is te vinden op nvudev.org. Nederlandstalige informatie is te vinden in de Nvu help, opgezet door Mozilla NL. In die help zijn tips, veelgestelde vragen en een tutorial te vinden. Deze tutorial is nog niet helemaal af.