Overleg gebruiker:Adri

Uit MozBrowser wiki
Versie door ByteWarrior (overleg | bijdragen) op 11 jul 2005 om 15:37 (Commentaar toegevoegd)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Zoals al eerder met verschillende mensen besproken te hebben, wilde ik graag een subcategorie conflicterende extensies maken. Het is echter voor het eerst dat ik zoiets doe (in een wiki en zeker over een dergelijk onderwerp) dus ik zou graag wat feedback hebben. De bedoeling is dat het een wat algemeen verhaaltje wordt, waar dan weer een onderdeel onder komt te 'hangen', waar alle (of toch in ieder geval de meest voorkomende) extensieconflicten in beschreven worden. Het is mij duidelijk dat dit een neverending story wordt, dat ook nog eens goed bijgehouden moet worden. Zo'n beetje zoals Bugzilla, maar dan compacter en wat gebruiksvriendelijker beschreven (en dat dan ook nog eens in het nederlands uiteraard).

Ik heb alvast een opzetje gemaakt voor het eerste (dus algemene) begin, komt ie...


Conflicterende Extensies

Hoewel extensies een handige aanvulling op uw Mozillabrowser en -e-mailprogramma zijn, is er een mogelijkheid dat extensies conflicten veroorzaken. Variërend van een enkele extensiefunctie die niet of matig werkt, tot -in het ergste geval- een profielcrash.

  • Na een update van uw browser/e-mailprogramma zijn sommige extensies -meestal tijdelijk- niet meer compatible met de nieuwste versie. Deze problemen zijn doorgaans van tijdelijke aard aangezien vrijwel alle extensies daarna ook snel een update krijgen (voorzover ze die al niet hadden). De nieuwste versies zijn te downloaden bij The Extensions Mirror.
  • Extensies waarvan functionaliteiten elkaar overlappen kunnen in elkaars vaarwater gaan zitten. Bekende voorbeelden zijn de zogenaamde tabbladfunctie-extensies (TabMix bijvoorbeeld overlapt een groot aantal andere extensies, houdt u daar rekening mee!). Ook van extensies die de muisbewegingen beïnvloeden zijn de nodige conflicten bekend. Gebruik dus uw gezonde verstand als het aankomt op het installeren van nieuwe extensies.
  • Hoeveel extensies kun je probleemloos naast elkaar gebruiken? Dat is niet te zeggen, er zijn mensen die vele tientallen extensies volstrekt probleemloos naast elkaar gebruiken, terwijl twee extensies in theorie al de nodige problemen kunnen veroorzaken. Het is vaak vooral een zaak van: de combinatie van. Het zal duidelijk zijn dat hoe meer extensies u hebt, des te groter de kans op conflicten is, denk dus eerst na of u een extensie echt nodig hebt en nog beter: test hem eerst in een 'testprofiel'. Zo'n testprofiel is gewoon een kopie van uw standaardprofiel, maar speciaal bedoeld om extensies (en thema's!) eerst eens goed te testen. Een dergelijk testprofiel is eenvoudig aan te maken via de profielmanager, waarna u een back-up met bijv. MozBackup op dat nieuwe profiel terugzet.


Ik stel commentaar zeer op prijs, als je het niks vind, zeg het gewoon.

--Adri 10 jul 2005 23:06 (CEST)


Ik vind het een goed idee. De tekst die je hier al staan hebt, is al een zeer goed begin. Gedachtestreepjes zou ik wel proberen te vermijden. Ze worden tegenwoordig niet veel meer gebruikt (meestal komma's) en het kan verwarring veroorzaken (bv -e-mailprogramma <- ziet er raar uit). Voor de rest: keep up the good work! ;-) --Ben 11 jul 2005 15:37 (CEST)