Profielmap/chrome: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Eerste versie. Ruwe infrmatie over UserChrome.css en UserContent.css.)
 
k
 
Regel 1: Regel 1:
In de [[profielmap]]/chrome staan de bestanden UserChrome.css en UserContent.css. In deze bestanden kun je CSS code zetten die binnen firefox permanent draait.
+
In de [[profielmap]]/chrome staan de bestanden UserChrome.css en UserContent.css. In deze bestanden kun je CSS code zetten die binnen Firefox en Thunderbird permanent draait.
  
UserChrome.css bevat CSS  code voor de chrome. Dat is de schil van firefox. Je zou vanuit UserChrome.css een heel thema kunnen instellen.
+
# '''UserChrome.css''' bevat CSS  code voor de chrome. Dat is de schil van firefox. Je zou vanuit UserChrome.css een heel thema kunnen instellen.
  
UserContent.css is voor CSS binnen web pagina's. CSS die hier geplaatst word zal op webpagina's binnen firefox actief zijn.
+
# '''UserContent.css''' is voor CSS in webpagina's. CSS die hier geplaatst wordt zal op webpagina's binnen Firefox actief zijn.
  
Standaard staan in de chrome map alleen de bestanden userContent-example.css en userContent-example.css. Deze bestanden bevatten wat voorbeel CSS waarmee je firefox kunt aanpassen. Om deze bestanden te laten werken moet je ze eerst hernoemen in UserChrome.css of UserContent.css.
+
Standaard staan in de chrome-map alleen de bestanden userContent-example.css en userContent-example.css. Deze bestanden bevatten wat voorbeeld CSS waarmee je Firefox / Thunderbird kunt aanpassen. Om deze bestanden te laten werken moet je ze eerst hernoemen in UserChrome.css of UserContent.css.
 +
 
 +
Het is ook mogelijk dat in nieuwere Mozilla-profielen helemaal geen map met de naam '''chrome''' meer wordt aangemaakt. Dan kun je deze zelf alsnog in je profiel aanmaken. Als je dat doet en je plaatst daarin een userChrome.css / userContent.css dan werken de regels die je daarin plaatst nog wel in Firefox / Thunderbird.

Huidige versie van 28 okt 2012 om 12:32

In de profielmap/chrome staan de bestanden UserChrome.css en UserContent.css. In deze bestanden kun je CSS code zetten die binnen Firefox en Thunderbird permanent draait.

  1. UserChrome.css bevat CSS code voor de chrome. Dat is de schil van firefox. Je zou vanuit UserChrome.css een heel thema kunnen instellen.
  1. UserContent.css is voor CSS in webpagina's. CSS die hier geplaatst wordt zal op webpagina's binnen Firefox actief zijn.

Standaard staan in de chrome-map alleen de bestanden userContent-example.css en userContent-example.css. Deze bestanden bevatten wat voorbeeld CSS waarmee je Firefox / Thunderbird kunt aanpassen. Om deze bestanden te laten werken moet je ze eerst hernoemen in UserChrome.css of UserContent.css.

Het is ook mogelijk dat in nieuwere Mozilla-profielen helemaal geen map met de naam chrome meer wordt aangemaakt. Dan kun je deze zelf alsnog in je profiel aanmaken. Als je dat doet en je plaatst daarin een userChrome.css / userContent.css dan werken de regels die je daarin plaatst nog wel in Firefox / Thunderbird.