Profielmap/chrome

Uit MozBrowser wiki
Versie door Martijn (overleg | bijdragen) op 28 okt 2012 om 12:32
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In de profielmap/chrome staan de bestanden UserChrome.css en UserContent.css. In deze bestanden kun je CSS code zetten die binnen Firefox en Thunderbird permanent draait.

  1. UserChrome.css bevat CSS code voor de chrome. Dat is de schil van firefox. Je zou vanuit UserChrome.css een heel thema kunnen instellen.
  1. UserContent.css is voor CSS in webpagina's. CSS die hier geplaatst wordt zal op webpagina's binnen Firefox actief zijn.

Standaard staan in de chrome-map alleen de bestanden userContent-example.css en userContent-example.css. Deze bestanden bevatten wat voorbeeld CSS waarmee je Firefox / Thunderbird kunt aanpassen. Om deze bestanden te laten werken moet je ze eerst hernoemen in UserChrome.css of UserContent.css.

Het is ook mogelijk dat in nieuwere Mozilla-profielen helemaal geen map met de naam chrome meer wordt aangemaakt. Dan kun je deze zelf alsnog in je profiel aanmaken. Als je dat doet en je plaatst daarin een userChrome.css / userContent.css dan werken de regels die je daarin plaatst nog wel in Firefox / Thunderbird.