Startpagina

Uit MozBrowser wiki
Versie door Martijn (overleg | bijdragen) op 4 mrt 2004 om 08:33
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De startpagina in Internet Explorer is eerder bekend geworden door adware/spyware-programma's die die startpagina-instelling proberen te kapen en steeds bij het opnieuw starten van Windows deze instelling weer naar een bepaalde website laten verwijzen.

In Mozilla heb je daar gelukkig geen last van. Mozilla heeft de functionaliteit van de startpagina zelfs uitgebreid. Het is namelijk mogelijk gemaakt om een bookmark-groep te gebruiken als startpagina. Normaal wordt voor elke bookmarks in een bookmark-groep een nieuwe browser-tab geopend. Datzelfde gebeurt ook als je een bookmark-group instelt als startpagina van Mozilla. Zo wordt voor iedere pagina in die groep een nieuwe tab geopend. Terwijl de eerste is ingeladen kun je deze lezen en worden de overige pagina's ook ingeladen. Zo kun je iedere dag snel deze sites inladen.

Stel bijvoorbeeld diverse kranten-sites in als bookmark-groep en je bent altijd snel op de hoogte van het laatste nieuws. Of je kunt een groep van sites instellen die je graag dagelijks in de gaten wilt houden.