Thunderbird About:config: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(about:config thunderbird toegevoegd)
 
k (Alinea toegevoegd over zelf aanmaken van een nieuwe instelling)
 
Regel 1: Regel 1:
In [[Mozilla Thunderbird]] (vanaf versie 1.5) kun je de '''about:config''' bereiken via het Voorkeuren / Opties => Geavanceerd => Configuratie-editor. Dan krijg je een overzicht van de verborgen instellingen van Thunderbird. Deze kun je eenvoudig wijzigen door erop te dubbelklikken. Weet echter wel wat je wijzigt, want deze instellingen kunnen direct van invloed zijn op hoe Thunderbird werkt.
+
In [[Mozilla Thunderbird]] (vanaf versie 1.5) kun je de '''about:config''' bereiken via het Opties-scherm en dan Geavanceerd => tabblad Algemeen => knop Configuratie-editor. Dan krijg je een overzicht van de 'verborgen' instellingen van Thunderbird. Deze kun je eenvoudig wijzigen door erop te dubbelklikken.  
  
Een handiger overzicht wordt geboden door de [[Preferential]]-extensie.
+
Ook kun je een instelling zelf toevoegen door met de rechtermuisknop op het onderste deel van het scherm te klikken en te kiezen voor Nieuw. Vervolgens moet je aangeven wat voor soort instelling het moet zijn. Zijn het normale woorden, dan kies je voor een '''Tekenreeks''' (string). Is het een getal, kies dan voor een '''integer'''. Is het een Ja/Nee-waarde dan kies je voor een '''boolean'''.
 +
 
 +
'''Let op:''' weet wat je wijzigt, want deze instellingen zijn direct van invloed op hoe Thunderbird werkt.
 +
 
 +
Een handig overzicht van de instellingen wordt geboden door de [[Preferential]]-extensie.
  
 
Zie ook:
 
Zie ook:
 
* [[about:config]] voor [[Mozilla]].
 
* [[about:config]] voor [[Mozilla]].
 
* [http://www.nvu.com/download.html About:Config] voor [[Nvu]].
 
* [http://www.nvu.com/download.html About:Config] voor [[Nvu]].

Huidige versie van 24 feb 2007 om 18:31

In Mozilla Thunderbird (vanaf versie 1.5) kun je de about:config bereiken via het Opties-scherm en dan Geavanceerd => tabblad Algemeen => knop Configuratie-editor. Dan krijg je een overzicht van de 'verborgen' instellingen van Thunderbird. Deze kun je eenvoudig wijzigen door erop te dubbelklikken.

Ook kun je een instelling zelf toevoegen door met de rechtermuisknop op het onderste deel van het scherm te klikken en te kiezen voor Nieuw. Vervolgens moet je aangeven wat voor soort instelling het moet zijn. Zijn het normale woorden, dan kies je voor een Tekenreeks (string). Is het een getal, kies dan voor een integer. Is het een Ja/Nee-waarde dan kies je voor een boolean.

Let op: weet wat je wijzigt, want deze instellingen zijn direct van invloed op hoe Thunderbird werkt.

Een handig overzicht van de instellingen wordt geboden door de Preferential-extensie.

Zie ook: