Thunderbird Extensies

Uit MozBrowser wiki
Versie door Erik (overleg | bijdragen) op 22 okt 2005 om 21:51 (Herstelde bewerking van Puta27 tot de versie na de laatste wijziging door GertPaul.)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mozillaproducten hebben een zeer handige functie: je kunt ze uitbreiden met extensies. Extensies geven Mozilla, Firefox en/of Thunderbird extra functionaliteit, of het nu gaat om paginaweergave, het sneller vinden van instellingen of een extra handige werkbalk. Hoewel je ze zelf kunt maken als je wilt zijn er ook al heel veel kant en klaar beschikbaar welke erg handige functies toevoegen.

Populaire extensies voor Thunderbird

Iedere Thunderbird-gebruiker heeft zo zijn/haar eigen favoriete extensies. Iedereen zal voor zichzelf moeten uitvinden wat handige extensies zijn, maar we kunnen je wel alvast een beetje op weg helpen:

  • Contacts Sidebar (voegt een extra sidebar toe met de adressen uit het adresboek)
  • Enigmail (geeft Thunderbird/Mozilla OpenPGP-functionaliteit voor het digitaal versleutelen en ondertekenen van mail)
  • Quote Colors (voegt achtergrond en omranding toe aan quotes om ze duidelijker te maken)

Extensie-sites

Sites waar je extensies kunt vinden:

Let op!

Als je een erg nieuwe versie van Thunderbird gebruikt kan het voorkomen dat extensies niet meer willen werken. In de extensie is namelijk aangegeven welke versies hij allemaal mag samenwerken om te garanderen dat hij het met die Thunderbirdversies goed zal doen. Veel extensies zijn echter direct met een nieuwe Thunderbirdversie bruikbaar en als je kampt met extensies die niet in Thunderbird 1.0 willen werken kun je eens hier bij extensionsmirror.nl kijken naar een aangepaste versie.