Thunderbird Links werken niet: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Typo)
Regel 1: Regel 1:
 
== Omschrijving van het probleem ==
 
== Omschrijving van het probleem ==
Als je een link naar een website in een e-mailbericht aanklikt, dan wordt normaal gesproken deze link geopend in de browser. Het komt echter soms voor dat er na het aanklikken van de link niets gebeurt. [http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=4530] [http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=3485]
+
Als je een link naar een website in een e-mailbericht aanklikt, dan wordt deze normaal gesproken geopend in de browser. Het komt echter soms voor dat er na het aanklikken van de link niets gebeurt. Zie bijvoorbeeld deze onderwerpen op ons forum: [http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=4530 Links werken niet?] of [http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=3485 Doorlinken]
  
== Oplossing ==
+
== Oplossing voor Windows ==
Als je gebruik maakt van [[Mozilla Firefox|Firefox]] als browser, kun je proberen om eerst Internet Explorer als standaardbrowser in te stellen en daarna Firefox weer als standaard in te stellen.
+
Als je gebruik maakt van [[Mozilla Firefox|Firefox]] als browser, kun je proberen om eerst [[Internet Explorer]] als standaardbrowser in te stellen en daarna Firefox weer als standaard in te stellen. Daartoe volg je de onderstaande stappen:
 
# Open Internet Explorer
 
# Open Internet Explorer
 
# <tt>Extra > Internet-opties > Programma's</tt>
 
# <tt>Extra > Internet-opties > Programma's</tt>
Regel 21: Regel 21:
 
* [http://windowsxp.mvps.org/defaultbrowser.htm DefaultBrowser]
 
* [http://windowsxp.mvps.org/defaultbrowser.htm DefaultBrowser]
  
Ook in Windowz XP zit een mogelijkheid ingebakken om gemakkelijk van standaardbrowser te wisselen, ga in Windows naar <tt>Start > Programmatoegang en -instellingen</tt>. Onder "Aangepast" kun je hier de standaardbrowser kiezen.
+
Ook in Windows XP zit een mogelijkheid ingebakken om gemakkelijk van standaardbrowser te wisselen, ga in Windows naar <tt>Start > Programmatoegang en -instellingen</tt>. Onder "Aangepast" kun je hier de standaardbrowser kiezen.

Versie van 17 jul 2005 22:10

Omschrijving van het probleem

Als je een link naar een website in een e-mailbericht aanklikt, dan wordt deze normaal gesproken geopend in de browser. Het komt echter soms voor dat er na het aanklikken van de link niets gebeurt. Zie bijvoorbeeld deze onderwerpen op ons forum: Links werken niet? of Doorlinken

Oplossing voor Windows

Als je gebruik maakt van Firefox als browser, kun je proberen om eerst Internet Explorer als standaardbrowser in te stellen en daarna Firefox weer als standaard in te stellen. Daartoe volg je de onderstaande stappen:

 1. Open Internet Explorer
 2. Extra > Internet-opties > Programma's
 3. Zet een vinkje voor "Controleren of Internet Explorer de standaardbrowser is"
 4. Sluit Internet Explorer af en start deze weer op
 5. Internet Explorer vraagt nu of hij als standaardbrowser moet worden ingesteld. Geef hierop "Ja" als antwoord.
 6. Sluit Internet Explorer weer af
 7. Start Firefox
 8. Ga naar Extra > Opties > Algemeen
 9. Zorg dat er een vinkje staat voor "Firefox moet controleren of het de standaardbrowser is"
 10. Klik op de knop "Nu controleren" achter deze optie
 11. Kies "Ja" als je de vraag krijgt of Firefox moet worden ingesteld als standaardbrowser

In een aantal gevallen levert het bovenstaande het gewenste resultaat en worden aangeklikte links geopend in Firefox. Mocht het niet werken of maak je geen gebruik van Firefox, dan zijn er nog verschillende programma's om de standaardbrowser in te stellen. Deze geven vaak het gewenste resultaat, zelfs als het bovenstaande niet werkte.

Ook in Windows XP zit een mogelijkheid ingebakken om gemakkelijk van standaardbrowser te wisselen, ga in Windows naar Start > Programmatoegang en -instellingen. Onder "Aangepast" kun je hier de standaardbrowser kiezen.