VriendelijkeFAQ

Uit MozBrowser wiki
Versie door Martijn (overleg | bijdragen) op 1 mrt 2005 om 22:26
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op het forum is het idee ontstaan voor een FAQ die antwoorden biedt op vaak gestelde vragen over de Mozilla-programma's. Dit staat ook wel bekend als de Vriendelijke FAQ.

Mijn idee is om per programma een dergelijke lijst met veelgestelde vragen op te stellen en om daarnaast nog een algemene FAQ te hebben.

Links naar de diverse FAQs:

Ook moeten we er specifiek op letten dat het voor een beginnend gebruiker direct toegankelijk en begrijpelijk moet zijn. Waar we als gevorderd gebruiker al snel zouden zeggen "dat is geen Firefox-probleem, maar een algemeen probleem in Mozilla-programma's of iets dat anders werkt in Gecko", daar moeten we het probleem nu aanschouwen vanuit het gezichtspunt van een beginnend Mozilla-gebruiker: als deze het in Firefox ervaart dan is het voor hem/haar een probleem met Firefox en dan verdient het dus een plaatsje in de Firefox-FAQ. Daarom zal er dus geen specifieke Gecko-FAQ komen, want als eindgebruiker behoef je Gecko niet eens te kennen.

PS: het is vooralsnog niet de bedoeling dat de Wiki dient als eindpunt van deze FAQ's. De Wiki moet puur gezien worden als middel om snel zoiets met meerdere personen te kunnen opstellen. Uiteindelijk kan dit bijvoorbeeld een nieuwe sectie worden onder help.mozbrowser.nl of (nog beter) direct onder de FAQ-link op het forum.