Zoekmachines

Uit MozBrowser wiki
Versie door Martijn (overleg | bijdragen) op 16 feb 2004 om 02:04
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Selecteer een stuk tekst of een paar woorden, klik met je rechtermuisknop op het geselecteerde deel, en kies 'Search web for...'. In een apart venster zal Google op zoek gaan naar de resultaten die behoren bij het geselecteerde deel.

Naast Google zijn er nog veel andere zoekmachines toe te voegen. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij het MyCroft-project. Daar heeft men van veel zoekmachines een definitie beschikbaar. Die kun je eenvoudig aan je Mozilla-browser toevoegen om zo snel een andere zoekmachine te kunnen gebruiken. Ook is het in MozillaSuite mogelijk om met meerdere zoekmachines tegelijk te zoeken. De resultaten van deze zoekopdrachten worden dan samengevoegd.

Naast het MyCroft-project is er ook een ander interessant project dat hier wel iets van weg heeft. Dit is het ConQuery-project. ConQuery gaat echter nog een stapje verder dan MyCroft en biedt als zodanig meer mogelijkheden. ConQuery ondersteunt ook de MyCroft-plugins.

Overige zoek-projecten:

Ook op dit gebied biedt Mozilla dus voor elk wat wils. Als je het nu nog niet kunt vinden, dan bestaat het gewoon nog niet (of het wil echt niet gevonden worden).