mozilla

Mozilla Nederland LogoDe Nederlandse
Mozilla-gemeenschap

afbeelding van moZes
Nieuws: 
Attentie: Firefox 3.5 Beta 4 is een publieke testversie bedoeld voor ontwikkelaars en gebruikersfeedback. Het bevat nieuwe functies en grote verbeteringen op het gebied van prestaties, geheugengebruik en snelheid. We raden u aan de uitgaveopmerkingen en de bekende problemen (known issues) te lezen, voordat u deze versie installeert. Firefox 3.5 Beta 4 (voorheen bekend als Firefox 3.1) is nu beschikbaar om te downloaden. Deze versie is gemaakt voor het testen van de basisfunctionaliteiten van de vele nieuwe functies die toegevoegd zijn aan Firefox 3.5. De planning voor Firefox 3.5 kan gevolgd worden in het Firefox 3.5 Planning Center (en), alsmede in mozilla.dev.planning (en) en op irc.mozilla.org in #shiretoko. Deze beta is nu beschikbaar in 70 talen; download de versie in uw taal en laat ons weten of alles goed werkt of als er spelfouten in zitten. De nieuwe eigenschappen in deze uitgave waarvoor reacties worden gevraagd zijn:
  • De nieuwe modus privaat browsen is verbeterd, met o.a. de mogelijkheid “Deze website te vergeten” in de Geschiedeniszijbalk.
  • Verbeterde prestaties en stabiliteit met de nieuwe JavaScript-motor TraceMonkey.
  • De mogelijkheid om uw locatie (en) op te geven met gebruik van webstandaards voor geolocatie.
  • Ondersteuning voor native JSON en webwerkerthread.
  • Verbeteringen aan de lay-outmotor Gecko, waaronder speculatief parsen voor snellere inhoudsweergave.
  • Ondersteuning voor nieuwe webtechnologieën zoals de <video>- en <audio>-elementen, downloadbare lettertypen en andere CSS-eigenschappen, JavaScript-zoekopdrachtkiezers, SVG-transformaties en off-line-toepassingen.
Testers kunnen verschillende versies van Firefox 3.5 beta 4 downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux in 70 verschillende talen. Ontwikkelaars doen er goed aan het artikel Firefox 3.5 voor ontwikkelaars (en) in het Mozilla-ontwikkelaarscentrum door te lezen.