mozilla

Mozilla Nederland LogoDe Nederlandse
Mozilla-gemeenschap

Uiterlijk van de getoonde pagina

Advertentie Blokkering

Advertenties op websites zijn vervelend. Vaak flitsen ze om aandacht te trekken en het lezen van tekst wordt er niet gemakkelijker op.
Om ongeveer 99% van de advertenties op internet tegen te houden, kan het volgende worden toegevoegd aan het userContent.css-bestand:

/* Hou advertenties tegen */
iframe[width="120"][height="600"], a img[width="120"][height="600"],
iframe[width="125"][height="600"], a img[width="125"][height="600"],
iframe[width="150"][height="100"], a img[width="150"][height="100"],
iframe[width="150"][height="600"], a img[width="150"][height="600"],
iframe[width="160"][height="600"], a img[width="160"][height="600"],
iframe[width="180"][height="150"], a img[width="180"][height="150"],
iframe[width="300"][height="250"], a img[width="300"][height="250"],
iframe[width="336"][height="280"], a img[width="336"][height="280"],
iframe[width="468"][height="60"],  a img[width="468"][height="60"],
iframe[width="470"][height="62"],  a img[width="470"][height="62"],
iframe[width="728"][height="90"],  a img[width="728"][height="90"],
iframe[width="730"][height="92"],  a img[width="730"][height="92"],
iframe[width="600"][height="120"], object[width="125"][height="300"],
iframe[width*="468"],
iframe[src*="/ad"],
iframe[src*=".ad"],
img[src*="/ad"],
img[src*="pic.geocities.com/images/"],
A:link[href*="/ad"] img,
A:link[href*=".ad"] img,
A:link[href*="redirect"] img,
table table [src*=".ad"],
table table table[width="346"][height="280"],
embed[type="application/x-shockwave-flash"][src*="/ad"],
embed[type="application/x-shockwave-flash"][href*="/ad"],
embed[type="application/x-shockwave-flash"][src*=".ad"],
embed[type="application/x-shockwave-flash"][href*=".ad"],
embed[type="application/x-shockwave-flash"][href*="redirect"],
embed[type="application/x-shockwave-flash"][width="728"][height="90"],
embed[type="application/x-shockwave-flash"][width="468"][height="60"],
*[src*="120x80"],
*[src*="/sponsors/"],
*[href*="referral"],
*[src*="/offer"],
*[href*="offer"],
*[src*="promos"],
*[href*="promos"],
*[src*="/A="],
*[href*="/A="],
*[src*="=click"],
*[href*="=click"],
*[src*="/click"],
*[href*="/click"],
*[src*="?click"],
*[href*="?click"],
*[src*="spinbox."],
*[href*="spinbox."],
*[src*="transfer.go"],
*[href*="transfer.go"],
*[href*="bluestreak.com"],
*[src*="bluestreak.com"],
*[href*="doubleclick"],
*[src*="doubleclick"],
*[href*="valueclick"],
*[src*="valueclick"],
*[href*="ar.atwola.com"],
*[src*="ar.atwola.com"],
*[href*="atdmt.com"],
*[src*="atdmt.com"],
*[href*=".tribalfusion"],
*[src*=".tribalfusion"],
*[href*="http://216.92.21.16/"],
*[src*="http://216.92.21.16/"],
*[href*="/adx/"],
*[src*="/adx/"],
*[href*="/ads"],
*[src*="/ads"],
*[href*="/adserver."],
*[src*="/adserver."],
*[href*="adfarm"],
*[src*="adfarm"],
*[href*="/adlog.pl"],
*[src*="?banner"],
*[href*="?banner"],
*[src*="/banner/"],
*[href*="/banner/"],
*[src*="/banners/"],
*[href*="/banners/"],
*[src*="/adview.php"],
*[href*="logging.to"] {
   display: none !important;
}

A:link[href*=".adp"] img,
A:link[href*="click.mp3"] img {
   display: inline !important;
}

Zet blinking elementen uit

Als je het knipperen van de tekst hierboven vervelend vindt,
dan kun je dat stoppen door onderstaande code aan het user.js-bestand toe te voegen:

/* Stop knipperende tekst ! */
user_pref("browser.blink_allowed", false);

Zet <marquee> tags uit

Sommige sites gebruiken scrollende marquee tags. Wanneer je dit niet wilt, voeg de volgende code toe aan userContent.css bestand:

/* Stop de <marquee> tags! */
marquee {
   -moz-binding                  : none !important;
   display                       : block;
   height                        : auto !important;
}

Wanneer je bovenstaande code hebt toegevoegd, zou deze tekst niet mogen scrollen na herstarten Mozilla Firefox.

Forceer aanpasbare frames

Veel websites gebruiken frames om hun inhoud te laten zien en vaak zijn deze frames t eklein. Om alle frames schaalbaar te maken, voeg je het volgende toe aan het user.js bestand:

// Force frames to be resizable
   user_pref("layout.frames.force_resizability", true);

Merk op dat hierdoor de frames een vast kader krijgen waardoor een en ander er raar kan uitzien.

Wijzig de muisaanwijzer voor links die een nieuw venster openen

Deze tip verandert de muisaanwijzer als je ermee beweegt over links die een nieuw venster openen.
Voeg hiervoor onderstaande code toe aan het userContent.css-bestand:

/* Verander de muisaanwijzer voor links die een nieuw venster openen */
:link[target="_blank"], :visited[target="_blank"],
:link[target="_new"],   :visited[target="_new"] {
   cursor:  crosshair;
}

Wijzig de muisaanwijzer voor Javascript-links

Deze tip verandert de muisaanwijzer als je ermee beweegt over links waarmee een JavaScript-functie wordt aangeroepen.
Voeg hiervoor onderstaande code toe aan het userContent.css-bestand:

/* Verander de muisaanwijzer voor JavaScript-links */
a[href^="javascript:"] {
   cursor: move;

« Terug naar Inhoud