Q&A voor Firefox 1.5 nl

Hier kun je je opmerkingen over de Nederlandse Firefox-vertaling kwijt.
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Q&A voor Firefox 1.5 nl

Bericht door Gert-Paul »

Binnenkort moet Firefox 1.5 uitkomen en langzamerhand is het tijd voor intensieve Q&A-procedure, om te kijken of er geen fouten zijn blijven zitten. Dit geldt natuurlijk ook voor de Nederlandstalige versie van Firefox 1.5. Als vertaalteam zijn we hier natuurlijk druk mee bezig, maar hoe meer mensen testen hoe eerder eventuele fouten nog gevonden worden. Het gaat dan om fouten die ervoor zorgen dat dingen niet werken zoals het zou moeten, bijvoorbeeld door XML-fouten. Spellingsfouten mogen ook gemeld worden, maar verbeteringen daarvoor zullen dan waarschijnlijk niet meer in Firefox 1.5 te vinden zijn.

Iedereen die dus zin en tijd heeft om te helpen met het laatste werk voor Firefox 1.5 is van harte uitgenodigd dat te doen en hier in het forum of in bug 316683 te melden.

De versies die getest moeten worden:
- Windows
- Linux
- Mac OS X

Als je wilt weten wat je moet testen kun je zelf dingen nalopen en de versies voor normaal surfen gebruiken, maar http://litmus.mozilla.org/ en http://testrunner.mozilla.org/test.cgi bieden ook verschillende tests die uit te voeren zijn en waarin alle aspecten van Firefox aan bod komen.

Alvast bedankt voor het testen om te zorgen dat er geen dingen over het hoofd gezien worden.