Nederlandse versie voor de default profile

Hier kun je je opmerkingen over de Nederlandse Mozilla-vertaling kwijt.
Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1510
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden
    unknown unknown

Nederlandse versie voor de default profile

Bericht door moZes »

Een ieder die al eens geprobeerd heeft om de Nederlandse versie voor windows te installeren met de .xpi van www.mozilla.org/projects/l10n/mlp_status.html
zal ontdekt hebben dat het activeren van de taal via het preferences menu niet altijd lukt voor het default profile. Vooral in Win 2000 en XP levert het vaak problemen op en is bijvoorbeeld slechts de helft in het Nederlands of helemaal niet.

Eén van de trucs die soms wel wil lukken is om tegelijkertijd het thema aan te passen en dan Mozilla opnieuw op te starten.

De tweede mogelijkheid is om een compleet nieuw profiel aan te maken en daarin de taal op Nederlands te zetten. Waarom dit wel werkt en bij het default profile niet, begrijp ik niet. Misschien dat Martijn Ras daar iets over kan zeggen.

Wil je toch het Nederlands activeren voor de default profile, maak dan een tijdelijk profiel aan met de Nederlandse instellingen. Sluit Mozilla af en ga in Verkenner naar de map C:\Documents and Settings\<gebruiker>\Application Data\Mozilla\Profiles\<nl profiel>\********.slt\chrome. Hierin staat het bestand chrome.rdf. Kopieer dat bestand naar C:\Documents and Settings\<gebruiker>\Application Data\Mozilla\Profiles\default\********.slt\chrome en overschrijf de bestaande. Start Mozilla vervolgens weer op met het default profile en controleer of Mozilla in het Nederlands is. Als het gelukt is dan kun je via de Profilemanager het tijdelijke Nederlandse profiel verwijderen en de bestanden daarvan verwijderen.