Firefox laadt https niet

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
koalaM
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 november 2016, 15:13
    Windows 7 Firefox

Firefox laadt https niet

Bericht door koalaM »

Hallo iedereen,

sinds een tweetal dagen heb ik problemen met firefox, meer bepaald met het openen van het spel hit it rich op facebook. De achtergrond van het spel laadt maar de rest niet. Links van de url staat een informatieteken en een hangslot met een geel uitroepteken, wat wil zeggen dat onderdelen van de https pagina niet beveiligd zijn. Dat is volgens mij de reden waarom het niet gaat.

Bestaat er een manier om niet beveiligde onderdelen van een https pagina toch weer te geven ?

Alvast bedankt voor het meedenken :)

koalaM
Torzan
Berichten: 800
Lid geworden op: 16 januari 2016, 13:08
    Windows 7 Firefox

Re: Firefox laadt https niet

Bericht door Torzan »

Probeer eerst eens de voorkeur security.mixed_content.block_active_content om te zetten naar false via about:config [Enter] om te zien of dat helpt. Het pictogram blijft waarschijnlijk hetzelfde, maar als de inhoud wel wordt geladen, ben je geholpen. Een makkelijke manier om deze voorkeur steeds om te schakelen als het op een pagina nodig is, is de add-on Toggle Mixed Active Content.

Als dat niet helpt, probeer dan hetzelfde met security.mixed_content.block_display_content (standaard false, zet hem op true). Ik geloof niet dat daar een add-on voor is.

Houd er rekening mee dat het slechts een waarschuwing kan zijn die betrekking heeft op dingen als 'tracking pixels', en het dus beter kan zijn dit zo te laten, tenzij het echt om relevante inhoud gaat. Voor meer info over de twee soorten 'Gemengde inhoud' (Mixed content) en om te zien welk type inhoud wordt geblokkeerd via de Webconsole, zie MDN. Op deze pagina zie je wat je moet zien in about:config.
koalaM
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 november 2016, 15:13
    Windows 7 Firefox

Re: Firefox laadt https niet

Bericht door koalaM »

Hey Torzan,
hartelijk dank voor je antwoord. Ik heb de twee stappen uitgevoerd: de eerste stap leverde niks op maar de tweede stap heeft het gele uitroepingsteken doen verdwijnen. Het spel laadt nog altijd niet maar er is dus beterschap. Bij het slotje staat nu apps.facebook.com beveiligde verbinding geverifieerd door bitdefender. Maar de pagina laadt nog niet, kan ik nog iets doen ?
Torzan
Berichten: 800
Lid geworden op: 16 januari 2016, 13:08
    Windows 7 Firefox

Re: Firefox laadt https niet

Bericht door Torzan »

Ik zou de genoemde voorkeuren terugzetten naar de standaardwaarden en het elders zoeken. Ik neem aan dat het om deze pagina gaat?

Ik zie trouwens wel dat het omzetten van de tweede voorkeur het slotje doet verdwijnen, maar krijg dan minder op de pagina te zien dan met de standaardwaarde, en tevens expliciet de melding dat de inhoud is geblokkeerd, terwijl dat met de standaardwaarde niet zo is. Al met al moet het geen doel zijn om het slotje te doen verdwijnen, dus in die zin is dit hierboven geen verbetering. Als je op internet zoekt, zie je in het verleden soortgelijke problemen na een update van Firefox. Het probleem ligt dan blijkbaar eerder aan de website zelf, mogelijk omdat deze niet is aangepast aan nieuwe code in Firefox. Ook zag ik dat aanpassen van deze voorkeuren vaak meer problemen geeft (op andere websites) dan oplossingen.

Hier staat nog wel een workaround, maar die is op een oudere versie gebaseerd. Zie je wel hetzelfde beeld als op die pagina? (Ik kan het zelf niet controleren.) De daar genoemde voorkeur dom.ipc.plugins.asyncInit met standaardwaarde true is vervangen door dom.ipc.plugins.asyncInit.enabled, echter met standaardwaarde false. Je zou kunnen kijken wat de waarde nu is en hem kunnen omzetten om te zien of dat helpt.

Helpt het niet, zet dan de voorkeuren weer terug naar de standaardwaarden en probeer Bitdefender eens uit te schakelen. Ik heb zo'n vermoeden dat de gemengde inhoud niets met het probleem te maken heeft. Mocht dit nu helpen, kun je proberen alleen SSL-scanning in Bitdefender uit te schakelen; dit zorgt vaker voor problemen bij het onderscheppen van beveiligde verbindingen. Ik gebruik het niet en zie ook de melding voor onveilige inhoud, maar toch.
koalaM
Berichten: 3
Lid geworden op: 21 november 2016, 15:13
    Windows 7 Firefox

Re: Firefox laadt https niet

Bericht door koalaM »

Ik heb alles teruggezet naar de eerste waarden en nu laadt het spel opnieuw. Naast het symbool i en het hangslotje met geel uitroepteken staat er nu een symbool dat zegt dat adobe flash is ingeschakeld.
Bedankt voor de suggesties, laat ons hopen dat het opgelost blijft !