Is het mogelijk...

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Foutje

Bericht door Robby »

-
Laatst gewijzigd door Robby op 12 mei 2004, 7:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Niet te moeilijk dus voor een simpele ziel?

Bericht door Robby »

O, o, betrapt! :oops:

Ja en ik kan toch ook niet eindeloos die keygen blijven proberen. Al ca 60 keys ingevoerd..., geen succes. :cry:
Babbe
    unknown unknown

Re: Echt wel

Bericht door Babbe »

ByteWarrior schreef:Dat even terzijde: je kan je profiel (met je cache en je favorieten van Firefox) verplaatsen naar eender welke map. Heel de uitleg staat beschreven in deze post op de MozillaZine fora.
Ik heb dit nu verschillende malen geprobeerd, en het intrigeert me dat het me niet lukt.

Ik heb dus een map, genaamd Setup, met 3 bestanden erin.
E:\Setup\Firefox
E:\Setup\Application Data (met of zonder Phoenixmap erin)
E:\Setup\firefox.bat

In firefox.bat zat eerst deze tekst:
set myRootPath=\Setup
set USERPROFILE=%myRootPath%
set APPDATA=%USERPROFILE%\Application Data
start %USERPROFILE%\Mozilla Firefox\Firefox.exe %1 %2 %3

Ik heb het ook met deze tekst geprobeerd:
set myRootPath=E:\Setup\Firefox
set USERPROFILE=E:\Setup\Firefox
set APPDATA=E:\Setup\Application Data
start E:\Setup\Firefox\firefox.exe %1 %2 %3

Maar toch blijft hij gewoon het vorige profiel (in C) gebruiken!
Wat gaat er verkeerd?
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

Je moet alleszins het volledige pad opgeven (dus je eerste optie klopt niet).


Je kan ook eens proberen deze tekst in een batchfile plakken. (Natuurlijk wel de nodige wijzigingen maken...

Code: Selecteer alles

@Echo Off
Echo One moment while I Initialize the Session...
Echo.
Echo Setting Root Path
Rem This sets the root drive letter of the usb device and base mozilla folder. This makes it portable from computer to computer
set RootPath=%cd%Mozilla
Echo.
Echo Setting Application Data Directory
Rem This tells Firefox where to store profile information
set APPDATA=%RootPath%\Application Data
Echo.
Echo Setting User Profile Base Directory
Rem This is where firefox is installed
Set USERPROFILE=%RootPath%
Echo.
Echo Starting Firefox
Rem Without this line, firefox will prompt to create a new profile if the drive letters don't match. Deleting this file will add additional time to the firefix startup because it has to recreate it. Remarking the following line out removes portability
If Exist %APPDATA%\Phoenix\registry.dat del %APPDATA%\Phoenix\Registry.dat
Start %USERPROFILE%\Firefox\Firefox.exe %1 %2 %3
Echo.
Echo Enjoy...
Babbe
    unknown unknown

Bericht door Babbe »

Echo Starting Firefox
Rem Without this line, firefox will prompt to create a new profile if the drive letters don't match. Deleting this file will add additional time to the firefix startup because it has to recreate it. Remarking the following line out removes portability
If Exist %APPDATA%\Phoenix\registry.dat del %APPDATA%\Phoenix\Registry.dat
Start %USERPROFILE%\Firefox\Firefox.exe %1 %2 %3
Echo.
Echo Enjoy...
Helaas, ik snap de laatste regel niet. Het is niet de bedoeling dat hij het oude profiel gaat verwijderen, of dat hij telkens een nieuwe gaat maken (?) En ik heb ook geen idee wat ik daar moet invullen.
Remarking the following line out removes portability
Dit is een onbegrijpelijke zin...

Groet,
Babbe
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11517
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Babbe schreef:
Remarking the following line out removes portability
Dit is een onbegrijpelijke zin...
Dat zal vast iets moeten zijn in de trant van "commenting the following line out removes portability".
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

Ja, sorry, dat had ik misschien even moeten vermelden. Dat batchbestand is gemaakt voor mensen die hun installatie meenemen op een USB stick. Daarom die 'portability'. Jij mag die regel zonder problemen verwijderen (enkel de regel die er net op volgt!).
Babbe
    unknown unknown

Profielmanager

Bericht door Babbe »

Helaas, werkt niet bij mij. Hij start alleen maar op met het standaardprofiel en de map E:\Setup\Application Data blijft helemaal leeg :(

Toch zou het handig zijn als je het profiel op een andere partitie zou kunnen laten draaien dan op C. Bijvoorbeeld daar waar ook je backups staan.

Nu vraagt Firefox wel tijdens de opstart welk profiel je wilt gebruiken, maar de profielmanager heeft wel één vaste plek op 't oog. Zou het niet mogelijk zijn om in de toekomst Firefox te laten "bladeren" naar de plaats waar je het profiel hebt neergezet?

Vroeger (vóór Firefox 0.8 ) kon je makkelijk het profielnummer (bijv. cebofckb.slt) kopiëren naar C:\Documents and Settings\UserName\Application Data\Phoenix\Profiles\default\ en dan werkte hij gewoon.
Nu niet meer, je krijgt dan een foutmelding...

Is er een plek waar je "wensenlijstjes" kan indienen voor Firefox 1.0? :)

Groet,
Babbe
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11517
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Re: Profielmanager

Bericht door nirwana »

Babbe schreef:Helaas, werkt niet bij mij. Hij start alleen maar op met het standaardprofiel en de map E:\Setup\Application Data blijft helemaal leeg
E:\setup\application data vindt ik ook een nogal vreemde plaats. Normaal wordt een map onder het gebruikersprofiel gebruikt (zodat iedere gebruiker eigen instellingen kan hebben). Maar het zou natuurlijk kunnen dat je dat onder Windows hebt aangepast en dat je hebt aangegeven dat deze map moet worden gebruikt.
Babbe schreef:Toch zou het handig zijn als je het profiel op een andere partitie zou kunnen laten draaien dan op C. Bijvoorbeeld daar waar ook je backups staan.
Volgens mij is er ook niets wat jou daarvan weerhoudt. Als je een nieuw profiel aanmaakt, dan kun je kiezen in welke map deze moet worden geplaatst. Standaard is dit in de map met het gebruikersprofiel, maar daaronder is een knop waarmee je dit kunt aanpassen. Het is misschien niet zo'n duidelijke optie, maar deze is wel aanwezig.
In de registry.dat houdt Firefox bij welke profielen er zijn en waar deze zich bevinden. Dat bestand is echter minder makkelijk te lezen en aan te passen.
Babbe schreef:Is er een plek waar je "wensenlijstjes" kan indienen voor Firefox 1.0?
Het zou dan een wens voor Firefox 0.9 moeten zijn, want tussen 0.9 en 1.0 wordt er eigenlijk niets meer toegevoegd (alleen bugfixes om het geheel zo stabiel en bruikbaar mogelijk te maken).
Zie ook de volgende berichten over dit onderwerp:
- http://www.mozbrowser.nl/node/view/542
- http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=71892
En (eer)gisteren heb ik hier op het forum een aantal links geplaatst naar welke bugs al voor 0.9 en voor 1.0 op de planning staan om aangepakt te worden:
http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=476#2540
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Babbe
    unknown unknown

Re: Profielmanager

Bericht door Babbe »

nirwana schreef: Standaard is dit in de map met het gebruikersprofiel, maar daaronder is een knop waarmee je dit kunt aanpassen. Het is misschien niet zo'n duidelijke optie, maar deze is wel aanwezig.
Er staat inderdaad "choose folder" op een van de venstertjes van de profile manager. Jammer dat me dit niet eerder is opgevallen; het had me ontzettend veel moeite bespaard.
Meestal doe je automatisch wat de computer voorstelt, omdat er dan het minste mis kan gaan. De computer zal 't wel 't beste weten. Soms gaat het ook mis als je zelf een andere locatie voorstelt.
Maar "de volgende keer" zal ik eens een nieuw profiel op E proberen. Jammer dat de mappen niet te verplaatsen zijn.

Groet,
Babbe
Babbe
    unknown unknown

Profiel in E

Bericht door Babbe »

Ik heb het even geprobeerd (kon 't toch niet laten) en ja hoor, maakt probleemloos een profiel aan in E.
Het meeste behalve de extensies kan je simpelweg kopiëren. De laatste keer toen ik de hele chrome map wou kopiëren kreeg ik mot, dus dat doe ik maar niet meer.

Okay, bedankt :)
Babbe
    unknown unknown

Helaas pindakaas

Bericht door Babbe »

Het wil niet lukken; niks werkt meer goed als ik een nieuw profiel probeer aan te maken.
Vooral ernstige scrollproblemen van allerlei aard. Ook met oudere nightlies zoals eentje van 12 maart.
De nightlies gebruik ik als standaard-browser en dat zal wel het probleem zijn.
Als versie 0.9 er is probeer ik 't nog wel eens.

Groet,
Babbe
Babbe
    unknown unknown

Proef

Bericht door Babbe »

Ik heb het nogmaals geprobeerd op een andere computer met Firefox 0.8 en de conclusie is dat een profiel op een andere plaats in de praktijk niet werkt.

Als de C-schijf nieuw is ingericht en een nieuwe Firefox start op dan kijkt hij alleen maar op de standaard plaats en als daar niks staat creëert hij een nieuw profiel. Met geen mogelijkheid kan je hem laten kijken naar E.

Misschien gaat het anders als je eerst een kopie van een gebruikte Firefox als backup opslaat en die initieel opstart.

Mijn virtuele wensenlijstje blijft dus intact :)
Bestaat er een cursus "Bug of wens posten"?

Groet,
Babbe
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11517
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Re: Proef

Bericht door nirwana »

Babbe schreef:Mijn virtuele wensenlijstje blijft dus intact :)
Bestaat er een cursus "Bug of wens posten"?
Stap 1 is altijd: zoek in Bugzilla of de bug al bestaat. Daartoe vind je op de voorpagina van Bugzilla een invulveld. Daarin kun je direct een bugnummer invullen, maar aangezien je dat doorgaans niet weet kun je daarin ook een zoekterm invullen.

Afhankelijk van je zoekterm krijg je veel of weinig resultaten terug. Soms krijg ik enkele resultaten terug en dan kan ik snel zien of iets al is gerapporteerd. Maar ook met enige regelmaat krijg ik zoveel terug dat ik er niet echt aan begin om die allemaal door te worstelen.
Gelukkig is er ook een geavanceerde zoekmogelijkheid waarmee je bijvoorbeeld alleen binnen bepaalde onderdelen zoekt, maar dan moet je wel weten hoe Mozilla ongeveer is opgedeeld, want anders zoek je straks in het verkeerde gedeelte.
http://bugzilla.mozilla.org/query.cgi
Ook is er een handleiding geschreven over hoe je bovenstaande proces het beste uitvoert: http://www.mozilla.org/quality/help/beg ... nding.html

Weet je inmiddels redelijk zeker dat hetgeen jij hebt ervaren nog niet in Bugzilla staat, dan kun je over naar Stap 2: het maken van een bugreport. Daarvan is gelukkig een handleiding geschreven op http://www.mozilla.org/quality/bug-writ ... lines.html
Want aan "zus en zo werkt niet; los het zo snel mogelijk op" heeft men natuurlijk weinig.

Om je een beetje bij de hand mee te nemen is er de Bugzilla Helper waarmee je waarschijnlijk stap voor stap via invulvelden erdoor wordt geleid.

Ik hoop dat dit jouw meeste vragen wel beantwoord. Kom je overigens een bug tegen in een product op MozDev, dan heeft MozDev daar een eigen Bugzilla voor. Weet dus waar je wat moet zoeken en rapporteren.
Zelf verwar ik beide adressen nog wel eens. Dan zoek ik in MozDev's Bugzilla naar Mozilla-fouten. Maar die fout heb ik dan wel weer snel door, want de bugreports bij Mozdev gaan natuurlijk over de extensies en niet over Mozilla zelf.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11517
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Nog even wat toevoegen aan bovenstaande:
zou je een dubbel bugreport invoeren, dan wordt dat op den duur wel opgemerkt en aangegeven. Dan wordt naar het andere bugreport gelinkt zodat het ook voor anderen duidelijk is.

Als iedereen daarin bugreports kan invoeren dan kun je je voorstellen dat het een behoorlijke vergaarbak kan worden. Daarom organiseert Asa om de zoveel tijd een BugDay. Dan worden mensen ingewijd in wat Bugzilla is en hoe je het kunt gebruiken. Ook worden dan openstaande bugreports bekeken en waar mogelijk aangevuld met testcases (zodat snel is te controleren wat er niet werkt en of een bug goed is opgelost). Tevens wordt dan geverifieerd of iets op dat moment nog altijd een bug is. Het kan natuurlijk zijn dat ergens een bug al is opgelost, maar dat dat nog niet in Bugzilla is aangegeven.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu