Problemen met FTP download

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Problemen met FTP download

Bericht door Robby »

Ik kan alleen in Linux via FTP downloaden. Onder WINdowsXP pro lukt het niet. Het ligt niet aan de firewall want als die uit staat lukt het ook niet. Ik heb alle installingen nagezocht, maar ik kan niets vinden.

Heeft iemand enig idee waar ik dat zou kunnen instellen? (of een goede site waar ik het kan vinden.) Ik heb ook al met Google gezocht, maar het is lastig zoeken....

Bedankt alvast Robby
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

Geef 'ns 'n URL waarmee je last hebt
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11517
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Surf je via een proxy-server ? Dan zou het zo kunnen zijn dat er onder Firefox in het menu Tools > Options en met de knop Connection Settings... voor FTP nog geen proxyserver is ingesteld.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby »

IK heb de instelling staan op rechtstreekse verbinding met het internet. (IK weet niet eens wat een proxyserver is)


Een voorbeeld van een link... ftp://ftp.microworldsystems.com/downloa ... wn2k3e.exe


BEdankt alvast voor het meedenken. Robby
Irmen
Moderator
Berichten: 315
Lid geworden op: 3 november 2003, 23:09
Locatie: Woerden
    unknown unknown

Bericht door Irmen »

Geen probleem hierzo met die URL..
Wat voor foutmelding krijg jij dan?
Het is tijd ~ Firefox! ~ neem het web in eigen hand
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby »

Dat is juist het vervelende ... geen enkele foutmelding.

Maar de bestanden komen gewoon niet binnen; er gebeurt helemaal niets.

Robby
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

Is dat met alle browsers zo?
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby »

In ieder geval met IE en Firefox.
Het gebeurd niet als ik via LINUX werk...

Robby
Irmen
Moderator
Berichten: 315
Lid geworden op: 3 november 2003, 23:09
Locatie: Woerden
    unknown unknown

Bericht door Irmen »

Ook met IE? Dan lijkt het erop dat je Windows installatie krot is. Of je hebt iets niet goed ingesteld m.b.t. Firewall of proxy.
Als je het nu vanaf een command prompt probeert, met ftp.exe? Doet ie het dan wel?

Code: Selecteer alles

[E:\]ftp ftp.microworldsystems.com
Connected to ftp.microworldsystems.com.
220-
220-Welcome to microworldsystems.com!
220-
220 microworldsystems.com FTP server (Version wu-2.6.2(11) Fri Nov 30 21:07:48
001) ready.
User (ftp.microworldsystems.com:(none)): anonymous
331 Guest login ok, send your complete e-mail address as password.
Password:  *****
230 Guest login ok, access restrictions apply.
ftp> bin
200 Type set to I.
ftp> cd download/escan/es2k3e
250 CWD command successful.
ftp> hash
Hash mark printing On  ftp: (2048 bytes/hash mark) .
ftp> get awn2k3e.exe
200 PORT command successful.
150 Opening BINARY mode data connection for awn2k3e.exe (21319680 bytes).
########################
Het is tijd ~ Firefox! ~ neem het web in eigen hand
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby »

Als ik dat doe dan reageert de firewal. Ik geef dan toestemming envervolgens gebeurt er niets Irmen. Als ik vervolgens "dir" intik dan krijg ik de melding "niet verboden" terug.
Ik heb al eerder geprobeerd de firewall uit te zetten, maar dat maakt niets uit. Blijft de proxy nog over. Maar ik heb niets ingesteld. (Wat is een proxyserver?). Dus als het ingesteld is dan is het automatisch gebeurd.... Maar ik kan nergens iets vinden bij de instellingen.

"krot" dus? :)

Robby
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11517
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Even wat uitleg over een proxyserver: er zijn providers (welke gebruik jij ?) waarbij je via een proxy-server moet surfen.
Dit is een server die zich doorgaans in Nederland bevindt en die slaat opgevraagde webpagina's op. Zo hoeft niet iedere aanvraag helemaal naar een website in Amerika, wanneer een andere gebruiker van dezelfde proxyserver het al eerder op de dag heeft opgevraagd.
Dit vermindert dus het web-verkeer en zorgt voor een hogere snelheid bij de websurfer.

Maar dan verbaast het me wel dat het bij Linux wel goed werkt. Die zou dan toch ook een proxy nodig moeten hebben ? En als je niet weet wat het voor iets is, dan zul je het onder Linux ook vast niet ingesteld hebben. Of zou Linux ook zonder werken bij deze provider ?
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Ria
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Weet je zeker dat je XP-firewall niet ook ingeschakeld staat? Want die verhindert inkomend verkeer. In Taakbeheer staat hij dan vermeld als het proces alg.exe.

Groeten,
Ria
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby »

Ik heb zonnet.

Ik zal eens even kijken naar die XP-firewall (daar heb ik niet aan gedacht). Zit nu op mijn werk. Als ik weer thuis ben dan probeer ik het uit. Bedankt!

Robby
Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby »

Gelukt!

Het was inderdaad de xp firewall.

Bedankt, Robby
Irmen
Moderator
Berichten: 315
Lid geworden op: 3 november 2003, 23:09
Locatie: Woerden
    unknown unknown

Bericht door Irmen »

Leuk, die ingebouwde snufjes :roll:
Het is tijd ~ Firefox! ~ neem het web in eigen hand