internet shortcuts op desktop hebben nog steeds IE symbool

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Gast
    unknown unknown

internet shortcuts op desktop hebben nog steeds IE symbool

Bericht door Gast »

Ik heb Firefox geinstalleerd maar de links op mijn desktop hebben nog steeds het IE symbool (blauwe E)
Vreemd ...de link die ik opende had wel even het Firefox symbool maar daarna kreeg het weer het E Symbool.
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Re: internet shortcuts op desktop hebben nog steeds IE symbo

Bericht door ByteWarrior »

Anonymous schreef:Ik heb Firefox geinstalleerd maar de links op mijn desktop hebben nog steeds het IE symbool (blauwe E)
Vreemd ...de link die ik opende had wel even het Firefox symbool maar daarna kreeg het weer het E Symbool.
Ik geloof dat links in Windows de extensie .url hebben. En ik denk niet dat deze extensie automatisch met Firefox gelinkt wordt.

Als je de link opent, wat gebeurt er dan? Start IE op, of Firefox? (Normaalgezien FireFox als deze als standaardbrowser ingesteld staat).
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Re: internet shortcuts op desktop hebben nog steeds IE symbo

Bericht door Gert-Paul »

ByteWarrior schreef:Ik geloof dat links in Windows de extensie .url hebben. En ik denk niet dat deze extensie automatisch met Firefox gelinkt wordt.
Dat doet Firefox wel bij mij. Een snelkoppeling heeft gewoon het firefox document icoon.
Anonymous schreef:Ik heb Firefox geinstalleerd maar de links op mijn desktop hebben nog steeds het IE symbool (blauwe E)
Vreemd ...de link die ik opende had wel even het Firefox symbool maar daarna kreeg het weer het E Symbool.
Stel Firefox dus (opnieuw?) in als standaard browser. Eventueel maak je eerst IE je standaard browser en dan opnieuw Firefox. Op die manier zorgt je dat Firefox alles meepakt wat nodig is.
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Re: internet shortcuts op desktop hebben nog steeds IE symbo

Bericht door ByteWarrior »

Gert-Paul schreef:Dat doet Firefox wel bij mij. Een snelkoppeling heeft gewoon het firefox document icoon.
Ja, daar was ik nu net niet zeker van. Ik slaag m'n links ook nooit op als zo'n .url bestand, aangezien die heel moeilijk te onderhouden zijn (sorteren, exporteren, etc).
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

Ik heb IE als standaard ingesteld en daarna FF weer. Als ik nu op een internet shortcut klik krijg ik de foutmelding waarvan iemand in een eerdere thread al melding van maakte (Windows cannot find ...). FF opent echter wel de pagina. Maar ik krijg dus tevens deze foutmelding.
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Bericht door Gert-Paul »

Anonymous schreef:Ik heb IE als standaard ingesteld en daarna FF weer. Als ik nu op een internet shortcut klik krijg ik de foutmelding waarvan iemand in een eerdere thread al melding van maakte (Windows cannot find ...). FF opent echter wel de pagina. Maar ik krijg dus tevens deze foutmelding.
Zijn je iconen nu wel goed?

In de andere thread is nu trouwens een werkende oplossing aangedragen..
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

Mijn shortcuts zijn nog niet goed nee...2 hebben het FF icoon de andere nog steeds IE...heel gek. Ik krijg niet meer de foutmelding echter. Geen idee hoe het met die iconen zit
Irmen
Moderator
Berichten: 315
Lid geworden op: 3 november 2003, 23:09
Locatie: Woerden
    unknown unknown

Bericht door Irmen »

Probeer eens met een tool b.v. TweakUI je 'windows icon cache' te rebuilden. (pas op hiermee)
Het is tijd ~ Firefox! ~ neem het web in eigen hand
Ria
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Op het gevaar af dat ik je vraag verkeerd begrijp: je kan rechtsklikken op het E-tje > Eigenschappen > Ander pictogram > Bladeren en dan kan je hem laten wijzen naar dit ikoon http://people.freenet.de/ZX7/main-window.ico wat je ergens hebt opgeslagen.
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

ja op die manier kan het inderdaad ...maar dat had toch niet met de hand gehoeven lijkt mij.
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

TweakUI did it
Alleen wel alle iconen op desktop door elkaar gezet ><
Ria
    unknown unknown

TweakUI XP (of zoiets)

Bericht door Ria »

Irmen schreef:Probeer eens met een tool b.v. TweakUI je 'windows icon cache' te rebuilden. (pas op hiermee)
Ik heb weleens met dit progje de thumbnails van foto's iets groter gemaakt. Er stond wel een waarschuwing bij dat alleen nieuwe thumbnails het nieuw ingestelde formaat zouden krijgen, maar dat vond ik geen bezwaar. Tot mijn grote schrik waren daarna alle thumbnails donkergrijs geworden. In paniek heb ik het schuifje in de oude stand teruggezet, maar toen was ongeveer 1/3 van de thumbnails van de hele collectie (2 gb) aan foto's onherkenbaar, maar wel erg kleurig veranderd. Een systeemherstel mocht niet baten, evenals het hernoemen of verplaatsen van de collectie. Ik zit nu nog steeds te raden wat er achter de namen van de foto's schuilt...