5 lekken in AVG

Hierin kan alles wat te maken heeft met beveiliging op het Internet. Bijvoorbeeld het beveiligd versturen van emails of het voorkomen van adware, spyware en andere ongewenste software.
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

5 lekken in AVG

Bericht door vulture »

Er zijn op dit forum nogal wat gebruikers van het gratis antivurus programma AVG. We lezen daar vaak heel lovend over. Er zijn nu 5 lekken in deze software ontdekt. Geen reden tot paniek. Gewoon even de updates binnenhalen. :D

Bron Security.nl
Met 40 miljoen gebruikers behoort AVG tot een van de populairste virusscanners, wat vooral te danken is aan het feit dat de Tsjechische ontwikkelaar al tijden een gratis versie aanbiedt. Gebruikers die hun AVG scanner onlangs niet hebben geupdate wordt aangeraden dit wel te doen.

Er zijn namelijk vijf beveiligingslekken in AVG Anti-Virus Free Edition 7.x, Antivirus 6.x, Antivirus Professional en Antivirus Server gevonden waardoor een aanvaller een kwetsbaar systeem kan overnemen als er een kwaadaardig .CAB, .RAR, .DOC of .EXE bestand wordt gescand. De lekken zijn aanwezig in AVG Antivirus tot versie 7.1.407. Updates zijn via deze pagina te downloaden.
Download updates http://www.grisoft.com/doc/downloads-up ... /tpl/tpl01
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's