WindowsXP

Hierin kan alles wat te maken heeft met beveiliging op het Internet. Bijvoorbeeld het beveiligd versturen van emails of het voorkomen van adware, spyware en andere ongewenste software.
Service Parck2
    unknown unknown

WindowsXP

Bericht door Service Parck2 »

Hallo,

Heeft die SP 2 nog invloed op Internet Explorer dan ??

Groeten

Richard.
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Bericht door Gert-Paul »

Wel qua veiligheid, niet qua rendering etc. IE heeft met SP2 ook een popup blocker (die te vergelijken is met de popup blocker die we in ff1.0 aan zullen treffen), een simpele downloadmanager en een add-on manager. Verder is het moeilijker voor websites om active X te gebruiken dacht ik. Lees de onderstaande quote voor meer info (en eventueel de hele bron)
GOT schreef:Internet Explorer
Ook Internet Explorer heeft een aantal veranderingen ondergaan – helaas is het geen volwaardige Internet Explorer update maar zijn het ‘maar’ security problemen die aangepakt zijn, maar ik kan me voorstellen dat het Internet Explorer team daar z’n handen aan vol had voor deze release.

Een verandering die meteen in het oog springt is het blokkeren van downloads van programma’s– als je bijvoorbeeld ICQ probeert te downloaden krijg je boven je menu bar een gele popup regel te zien met uitleg – enkel door hier op te clicken en alsnog voor ‘Download’ te kiezen kan je de file downloaden. Per ongeluk een executable downloaden lijkt hiermee in ieder geval verleden tijd te zijn.
[http://gargamel.elexer.com/zooi/xpsp2_pic04.png]

Een andere belangrijke verbeterde optie is ‘Manage Add-ons’ (te vinden onder de Internet Settings -> Programs) deze presenteert je een lijst met geinstalleerde toolbars en andere browserhelpers. Je kan ze hier ook op een simpele manier disablen of enablen.
[http://gargamel.elexer.com/zooi/xpsp2_pic05.png]

Verder zijn er nog een aantal kleinere maar ook belangrijke features toegevoegd: een popup blocker, het blokkeren van automatisch geinitieerde downloads, een ‘Never trust’-optie als aanvullen op de ‘Always trust’-optie bij het uitvoeren van ActiveX scripts, Internet Explorer vensters kunnen niet meer geopend worden op een manier waarbij de statusbar of de addressbar buiten beeld valt.
Bron: http://gathering.tweakers.net/forum/vie ... e/21375515
Ria
Berichten: 478
Lid geworden op: 11 juli 2004, 17:38
    unknown unknown

Bericht door Ria »

Al die nieuwe extra features zullen ook wel weer erg veel vragen genereren op forums - net als in het begin van Windows XP - alleen massaler omdat de meerderheid van de besturingssystemen uit Windows XP bestaat.

Gelukkig maar want het begon wat saai te worden nu Longhorn zo lang op zich laat wachten.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11505
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Ria schreef:Al die nieuwe extra features zullen ook wel weer erg veel vragen genereren op forums - net als in het begin van Windows XP - alleen massaler omdat de meerderheid van de besturingssystemen uit Windows XP bestaat.
En gelukkig hebben we de beheerder van de WindowsXP-startpagina hier aan boord :)
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu