Google wordt een steeds grotere concurrent voor Microsoft

Plaats hier berichten die in eerste instantie niets te maken hebben met Mozilla, de activiteiten van ProMozilla en ThunderbirdNL of met de artikelen op MozBrowser.
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

Google wordt een steeds grotere concurrent voor Microsoft

Bericht door vulture » 22 november 2004, 17:07

Door Yoeri Lauwers - maandag 22 november 2004 - 08:51 - Bron: Yahoo News - Views: 14.619

Volgens verschillende analisten kunnen Google's agressieve ambities een belangrijke bedreiging vormen voor Microsoft. Deze bedreiging zou vooral veroorzaakt worden door het feit dat Google Microsoft aanvalt in het hart van zijn succes, namelijk door de gebruiker te bereiken vanuit het Windows-besturingssysteem. Als Google erin zou slagen de huidige trend door te zetten, zou het volgens analisten wel eens kunnen dat gebruikers veel minder informatie op hun computer zullen opslaan en veel afhankelijker worden van webmail, zoekfuncties en opslagruimte die van overal bereikbaar zijn. Analist David Garrity stelt dat het gevaar voor Microsoft bestaat dat de computer desktop zoals we die vandaag kennen ophoudt te bestaan.

Google richt zich naar eigen zeggen enkel op het organiseren en beschikbaar maken van informatie en heeft geen plannen om Microsoft rechtstreeks te bestrijden. Zo verklaarde Google-CEO Eric Schmidt dat het bedrijf niet aan een Internet Explorer-concurrent werkt. Anderzijds ging Microsoft in 2003 wel al in de verdediging toen het zijn MSNBot voorstelde, die het bedrijf moest helpen in de toekomst Google's zoekdienst te evenaren. In reactie op de Google Toolbar introduceerde Microsoft begin dit jaar zijn MSN Toolbar en in juli werd, onder druk van GMail, de opslagruimte van Hotmail-mailboxen vergroot. De laatste ontwikkelingen in deze strijd situeren zich op de desktopmarkt, nu Microsoft bekendmaakte een eigen zoekprogramma voor de desktop te ontwikkelen. Ondertussen zijn er echter al geruchten dat Google aan een Instant Messenger werkt.
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's