windows update

Plaats hier berichten die in eerste instantie niets te maken hebben met Mozilla, de activiteiten van ProMozilla en ThunderbirdNL of met de artikelen op MozBrowser.
gremmetheo
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 november 2008, 13:43
    unknown unknown

windows update

Bericht door gremmetheo » 29 november 2008, 13:54

ik heb windows xp en mijn automatiche update staat uit en ik kan hem niet aanzetten om dat hij grijs is dus ik moet zelf updaten wie heeft er een oplossing theo

Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo
    unknown unknown

Bericht door Frederik » 30 november 2008, 10:53

Ik vermoed dat er bij jou het volgende aan de hand is: je hebt geen originele Windows XP versie en de samensteller heeft er voor gekozen om tijdens het slipstreamen van de CD (bepaalde functies kunnen tijdens dat proces aan of of uitgezet worden om te voorkomen dat de WGA-plugin geïnstalleerd wordt die controleert op legaliteit) de automatische update mogelijkheid uit te zetten. Dat is niet alleen een beetje dom, maar ook nogal onverantwoordelijk in verband met allerhande beveiligings updates.
En ook dom omdat er voldoende Windows XP versies rondslingeren die niet legaal zijn, maar door MS wel als legaal gezien wordt en dus verder geen problemen met updates geeft.
Is dat bij jou allemaal niet aan de hand, dan moet je eens op allerhande windows help fora gaan rondneuzen. Waarschijnlijk kun je hem wel weer aanzetten met een register aanpassing. Maar dat is wel even zoeken.