Browsermanipulatie?

Plaats hier berichten die in eerste instantie niets te maken hebben met Mozilla, de activiteiten van ProMozilla en ThunderbirdNL of met de artikelen op MozBrowser.
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 759
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    Debian Iceweasel

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door Koen_92 » 2 juni 2009, 17:17

Ik ben zelf wél tevreden over ABP, en ik heb er dan ook zelden problemen mee.
Ik heb ook niet veel addons (naast ABP enkel Flashblock en customize Google).

De enige site die echt niet werkt met ABP is marktplaats, en die staat dus ook in m'n whitelist.
Ik zie op dit moment dan ook geen reden om ABP te verwijderen.

Nu kun je op zich wel zeggen dat het tegenover de webmasters niet helemaal eerlijk is, maar heb je die enorme banners wel eens gezien? Dat is ook niet normaal meer! Er zijn zat sites waar meer reclame staat dan site.
Nu is een hoop zooi al met flashblock te blokkeren, maar dan heb je nog steeds die irritante animated gifs. (en iedere keer op ESC drukken begint ook te vervelen)

Verder zijn de tekstbanners eigenlijk allemaal geplaatst door Google, een bedrijf waar ik ook niet een al te groot fan van ben. (Van daar ook de addon customize Google, waarmee je Googlezooi kunt blokkeren).

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1513
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    Ubuntu Firefox

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door Citroentje » 2 juni 2009, 17:28

Ik zit er ook aan te denken om ABP maar weer te activeren ipv dat scripje.
Met ABP heb ik nooit problemen gehad, alle websites die heb bezocht werkten gewoon, met dat scripje ben ik er al een paar tegengekomen die het niet deden.

Verschil in laadsnelheid merk ik ook niet echt.

Weg met die reclame, of ik hier een ander mee benadeel zal mij een worst wezen.
Zij benadelen mij ook door hun opdringerigheid, dusss....

Televisiereclame zap ik ook altijd weg.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Linux Mozilla

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door adri » 2 juni 2009, 22:48

Je bent daar natuurlijk geheel vrij in. :)
NB: je kunt sites op de whitelist zetten, bijv. de site van Algemeen Dagblad, http://www.ad.nl, let op het woordje ad ;).
Dat doe je door dat in de sectie Whitelist te zetten:

Code: Selecteer alles

|| dnsDomainIs(host, "www.ad.nl/")  
De regel die verwijst naar OneStat heb ik er helemaal uitgehaald. Dat kan dus ook.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 759
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    Debian Iceweasel

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door Koen_92 » 18 juni 2009, 15:31

Om toch nog even terug te komen op het feit dat mijn UA nog steeds Iceweasel 3.0.6 geeft.
Ik krijg nu namelijk een aantal updates binnen waarmee er het een en andere geupdated wordt van *.9 naar *.11.
Om precies te zijn:
Afbeelding

Is dat nu alles waar Firefox uit bestaat? Waarom wordt dit zo cryptisch omschreven en niet zo als bij Ubuntu gewoon Firefox (of Iceweasel) genoemd?

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Linux Mozilla

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door adri » 18 juni 2009, 22:08

Ik vermoed dat dat de bestanddelen zijn die geüpdatet moeten worden, FF bestaat m.i. uit wel meer dan alleen dat.

Code: Selecteer alles

adri@Slackware://usr/lib/firefox$ ls
README.txt                  greprefs         libsqlite3.so
Throbber-small.gif          icons            libssl3.so
application.ini             libfreebl3.chk   libxpcom.so
blocklist.xml               libfreebl3.so    libxul.so
browserconfig.properties    libjemalloc.so   modules
chrome                      libmozjs.so      mozilla-xremote-client
components                  libnspr4.so      old-homepage-default.properties
crashreporter               libnss3.so       platform.ini
crashreporter-override.ini  libnssckbi.so    plugins
crashreporter.ini           libnssdbm3.so    removed-files
defaults                    libnssutil3.so   res
dictionaries                libplc4.so       run-mozilla.sh
extensions                  libplds4.so      searchplugins
firefox                     libsmime3.so     updater
firefox-bin                 libsoftokn3.chk  updater.ini
firefox.orig                libsoftokn3.so   updates
Afbeelding

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1513
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    Ubuntu Firefox

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door Citroentje » 18 juni 2009, 22:43

Slackware...zie ik staan.

Heb van de week nog live slax geprobeerd, lustte mijn pc niet...

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Linux Mozilla

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door adri » 18 juni 2009, 22:47

Tja, dat kan. :)
Ik ben nog nooit een pc tegengekomen die Slax niet lustte, Ubuntu en Knoppix wel...

't Is wel aan de gang te krijgen hoor, je moet waarschijnlijk parameters meegeven tijdens het starten.
Kreeg je helemaal geen foutmeldingen?
Afbeelding

Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1513
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    Ubuntu Firefox

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door Citroentje » 18 juni 2009, 22:53

Even denken, want de DVD heeft al weer plaats gemaakt voor een ander.
Hij startte op en op een gegeven moment gaf mijn beeldscherm er de brui aan.

Ging op zwart.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Linux Mozilla

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door adri » 18 juni 2009, 23:13

Hier is de betreffende info uit mijn /etc/lilo.conf:

Code: Selecteer alles

# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
#vga = 773
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
 vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
Je kunt zien dat ik standaard in lilo als parameter vga=791 meegeef.
Voor het booten kun je dat ook doen typ (vga=791), maar er zijn dus tal van mogelijkheden, is even een kwestie van uitproberen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 759
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    Debian Iceweasel

Re: Browsermanipulatie?

Bericht door Koen_92 » 21 juni 2009, 20:35

adri schreef: Ik vermoed dat dat de bestanddelen zijn die geüpdatet moeten worden, FF bestaat m.i. uit wel meer dan alleen dat.
Die map is bij mij leeg, maar /usr/lib/iceweasel ziet er wel heel anders uit en staat vol met symbolic links (vandaar ls -l):

Code: Selecteer alles

koen@debian:~$ ls -l /usr/lib/iceweasel/
totaal 28
-rw-r--r-- 1 root root 2043 feb  4 10:42 application.ini
lrwxrwxrwx 1 root root   46 mrt 10 19:08 browserconfig.properties -> ../../share/iceweasel/browserconfig.properties
lrwxrwxrwx 1 root root   28 mrt 10 19:08 chrome -> ../../share/iceweasel/chrome
drwxr-xr-x 2 root root 4096 mei 30 21:21 components
lrwxrwxrwx 1 root root   30 mrt 10 19:08 defaults -> ../../share/iceweasel/defaults
drwxr-xr-x 4 root root   89 mrt 10 19:10 extensions
lrwxrwxrwx 1 root root   31 mrt 10 19:08 firefox-bin -> ../xulrunner-1.9/xulrunner-stub
-rwxr-xr-x 1 root root 8402 feb  4 10:42 iceweasel
-rwxr-xr-x 1 root root  374 feb  4 10:41 iceweasel-xremote-client
lrwxrwxrwx 1 root root   27 mrt 10 19:08 icons -> ../../share/iceweasel/icons
lrwxrwxrwx 1 root root   29 mrt 10 19:08 modules -> ../../share/iceweasel/modules
drwxr-xr-x 2 root root 4096 apr 14 19:14 plugins
lrwxrwxrwx 1 root root   35 mrt 10 19:08 searchplugins -> ../../share/iceweasel/searchplugins
lrwxrwxrwx 1 root root   16 mrt 10 19:08 xulrunner -> ../xulrunner-1.9
koen@debian:~$ 
Citroentje schreef: Heb van de week nog live slax geprobeerd, lustte mijn pc niet...
En als je in het opstartmenu van Slax kiest voor 'text mode only' ?
Of loopt hij al eerder vast?
Je kunt extra opties geven door in het boot-menu op tab te drukken.

Op mijn laptop deed Slax het eerst ook niet, daar moest ik de optie 'edd=off' meegeven.