Mijn site

Plaats hier berichten die in eerste instantie niets te maken hebben met Mozilla, de activiteiten van ProMozilla en ThunderbirdNL of met de artikelen op MozBrowser.
Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1811
Lid geworden op: 22 juli 2004, 10:03
Locatie: Assen
    unknown unknown

Bericht door sc00zy » 3 september 2004, 22:58

Ziet er leuk uit.

Maar...

Wat ik persoonlijk niet zo mooi vind is dat de tekst links het kader raakt.
Bij spyware en beveiliging heb je de kopjes in het rood gedaan... rood is meestal negatief en ik vind het niet bij het geheel passen. Kies liever een tint blauw uit je header...
De W3C buttons kunnen wat mij betreft nog een regel lager... dan ademt het wat meer...

Voor de rest zou ik zeggen, ga zo door :)

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11339
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana » 3 september 2004, 23:16

sc00zy schreef:De W3C buttons kunnen wat mij betreft nog een regel lager... dan ademt het wat meer...
En dan moet het natuurlijk ook geheel valideren. Edoch, helaas: http://validator.w3.org/check?uri=http: ... pyware.htm
Maar wel bijna goed, hoor. Kun je misschien wel weer aan Dreamweaver wijten...
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

DD
Berichten: 3
Lid geworden op: 3 september 2004, 22:43
    unknown unknown

Bericht door DD » 4 september 2004, 9:47

@Scoozy : bedankt , heb je raad opgevolgt en inderdaad ziet er al beter uit!

@ Nirwana : De andere pagina zijn allemaal VAlid XHTML 1.0
Alleen die Spyware pagina krijg ik niet valid kun je me mischien uitleggen hoe ik hem valid kan krijgen ?

Alvast bedankt

Met Vriendelijke Groet,

DD

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11339
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana » 4 september 2004, 10:13

DD schreef:@ Nirwana : De andere pagina zijn allemaal VAlid XHTML 1.0
Alleen die Spyware pagina krijg ik niet valid kun je me mischien uitleggen hoe ik hem valid kan krijgen ?
Als je die align="center" uit de <a>-tag haalt, dan ben je er toch al ?
Of zie ik iets over het hoofd ? Wat doet dat align-attribuut daar eigenlijk ?

Zou je iets willen centreren, dan zijn daar ongetwijfeld andere methoden voor dan om het in de a-tag op te nemen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

DD
Berichten: 3
Lid geworden op: 3 september 2004, 22:43
    unknown unknown

Bericht door DD » 4 september 2004, 11:08

Gelukt Bedankt Nirwana!
Nog andere suggesties ?

Met Vriendelijke Groet,

DD

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11339
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana » 4 september 2004, 15:30

DD schreef:Gelukt Bedankt Nirwana!
Nog andere suggesties ?
Ik kan nog wel enkele bedenken:
- beetje meer kleur (het geheel is nu nogal wit en steekt daarmee af bij de header die erg kleurrijk is) ?

- de tekst iets verder van de (linker)kantlijn, want nu staat het er wel erg stijf tegenaan. Dat komt door de cellpadding="0", maar je kunt ook eens met de cellspacing gaan spelen. Die combinatie bepaalt hoe lekker een tekst leesbaar is binnen een omrande tabel.

- de site spellsjecken, zodat je ook dit soort vauten vangt: "beveilgings"

- misschien is het leuk om het menu bovenaan de pagina te laten uitklappen, waarbij je dan in het menu koppelingen maakt die naar de anchors in de pagina springen, bijvoorbeeld naar een spyware.html#preventie

Daarbij gebruik je natuurlijk wel een menu dat het in meerdere browsers (crossbrowser) goed doet, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Wat dat betreft bevalt CoolMenus me altijd wel: http://www.dhtmlcentral.com/projects/coolmenus/

Tot slot nog een tip:
er is voor Firefox ook een WindowsUpdate-extensie:
http://www.beggarchooser.com/firefox/ (zie onderaan)
http://update.mozilla.org/extensions/mo ... 95&vid=417
Nee, dit laat Windows Update niet werken in Firefox. Maar het gaat er wel van uit dat een van de weinige zaken waarvoor iemand met Mozilla Firefox nog een Internet Explorer nodig heeft puur is om Windows Update te starten. Kortom, deze extensie start vanuit het Tools-menu een Internet Explorer met Windows Update. Beetje vergelijkbaar met IEView, maar dan alleen voor Windows Update.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu