Ik ben Linux aan het installeren!!!

Plaats hier berichten die in eerste instantie niets te maken hebben met Mozilla, de activiteiten van ProMozilla en ThunderbirdNL of met de artikelen op MozBrowser.
Fergy
Berichten: 41
Lid geworden op: 24 maart 2004, 21:19
    unknown unknown

10 stappenplan ;)

Bericht door Fergy » 16 november 2004, 12:46

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby » 16 november 2004, 16:34

Dank je wel Fergy,

Heb je je hele systeem gereïnstalleerd om me dit te kunnen laten zien. Dat is pas service. :) :!: :!:

Ik kan nu het installatieprogramma aan de gang krijgen, maar uit de partitietabel kom ik nog niet helemaal... Ik kan je helaas niet laten zien waar het mis gaat want ik kan mijn LAN-verbinding in Mepis ook niet aan de praat krijgen. Ik moet dus switchen tussen windows en Mepis. Ik zal wel wat overtikken als ik er niet uit kom.

Bedankt hoor!

Robby

Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast » 16 november 2004, 17:08

Ik zou moeten hebben:

hda1 (15 Gb; NTFS) windows XP
hda2 (10 Gb; FAT32) documenten
hda3 (13 GB) extended
- hda4 (1024 Mb) = Linuxswap
- hda5 (5 Gb) = linux root
en nog ca 6 GB lege ruimte

Maar QTParted laat dit zien:

01 hda-1 free .........0,03 Mb
02 hda1 ntfs ..............15 Gb
03 hda2 fat32 ............10 Gb
04 hda3 extended 12,26 Gb
--- 05 ....free...........3,45 Mb
----06 ....ext3........94,13 Mb /boot
----07 ....free (hidd) 0,03 Mb
----08.....unknow...12,16 Gb

Tot aan 04 snap ik het. Neem aan dat alles 1 nummertje is opgeschoven omdat Grub zich heeft genesteld op 01. Maar ik zou 3 Gb moeten over hebben. Ik zou geen /boot moeten hebben. Hoe zit het met de 12,16 Gb ? Het lijkt wel alsof de root dir voor FC3 niet wordt herkend en ook de 1024 Mb voor de swap ook niet?????

Ik snap er m.a.w. niets meer van.

Robby

Fergy
Berichten: 41
Lid geworden op: 24 maart 2004, 21:19
    unknown unknown

Bericht door Fergy » 16 november 2004, 17:36

Ik heb mepis even in vmware voor je geinstalleerd :)
01 hda-1 free .........0,03 Mb
02 hda1 ntfs ..............15 Gb
03 hda2 fat32 ............10 Gb
04 hda3 extended 12,26 Gb
--- 05 ....free...........3,45 Mb
----06 ....ext3........94,13 Mb /boot
----07 ....free (hidd) 0,03 Mb
----08.....unknow...12,16 Gb
04 is 12,26GB waarvan: 3,45MB vrij, 94,13MB /boot, 0,03MB hidden, 12,16GB unknown[/url]

Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby » 16 november 2004, 21:15

vmware ?? gaat boven mijn pet Fergy!

Dan is FC3 stout geweest ;) Ik heb daar opgegeven 1024 swap en 5024 root
type Ext3. Dan moet er nog 6 Gb over zijn... Hoe kan dat dan?

Misschien moet ik er FC3 maar weer afgooien, dan eerst Mepis er opzetten en dan FC3?

Robby

Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby » 17 november 2004, 9:29

Ik heb de linuxpartities er weer af gegooid met QTParted en weer opnieuw aangemaakt. Vervolgens Mepis eerst geinstalleerd en daarna FC3. Dit gaat wel goed.

Het valt met trouwens op dat Mepis welliswaar Grub gebruikt, maar dat bij het opstarten Grub niet de optie biedt om Windows te starten ipv Linux. HOe doe jij dat?

Voor mij maakt het op dit moment niet zo veel uit omdat ik daarna ook nog FC3 heb geinstalleerd en die maakt een netjes keuzemenu in Grub aan. Nu kan ik kiezen Windows, FC3 of Mepis...

Robby

Fergy
Berichten: 41
Lid geworden op: 24 maart 2004, 21:19
    unknown unknown

grub

Bericht door Fergy » 17 november 2004, 9:31

Bij mij stond windows er netjes in alleen noemen ze het wel eens 'hda1' of iets dergelijks.

Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby » 17 november 2004, 10:36

Ik was een beetje voorbarig want Mepis start niet op. De grubinstellingen die FC3 heeft aangemaakt kloppen voor FC3 en voor windows, maar niet voor Mepis.
Nu staat er
- rootnoverify (hd0,5) ==> dat is de partitie waarop Mepis staat
- chainloader +1

Heb jij enig idee wat het zou moeten zijn?

Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby » 17 november 2004, 17:49

Oke...., het is me gelukt om de boot-loader aan te Passen

Na wat kernel panics, knipperende ledjes, etc etc....

Weet jij hoe ik de LAN-verbinding met @home kan instellen? bij FC3 en SUSE snap ik het wel, maar hier snap ik niets van.

Groeten Robby

Robby
Berichten: 253
Lid geworden op: 30 april 2004, 10:58
    unknown unknown

Bericht door Robby » 18 november 2004, 15:09

Het is me inmiddels gelukt om @home te installeren.

Bedankt!