Prikbord

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
braun
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 februari 2011, 17:46
    Windows XP Internet Explorer 8

Prikbord

Bericht door braun »

Ik heb inmiddels één website gerevitaliseerd m.b.v. Kompozer. Het gebruik van dit programma smaakt naar meer. Voor een nieuwe website is mij gevraagd of een functie "prikbord" mogelijk is. Geeft Kompozer hier de mogelijkheden voor, of is dit wellicht op een andere manier te realiseren?
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: Prikbord

Bericht door nirwana »

Braun,

Allereerst welkom hier op het forum.

Kompozer biedt geen geavanceerde mogelijkheden zoals een prikbord, ad-rotator en wat dies meer zij. Kompozer is vooral bedoeld als een allround programma voor het bewerken van de pagina's van een website. Als zodanig is Kompozer goed in het genereren van HTML- en CSS-code.

Wel is het uiteraard mogelijk om een soort forum aan jouw website toe te voegen. Normaal gesproken moet jouw website daarvoor dynamische scripts (PHP, ASP, etc) ondersteunen zodat je een forum als phpBB of PunBB hierop kunt installeren, maar het is ook mogelijk om de website door een andere server te laten hosten.

Daarvoor bestaan diensten waar je gratis een forum kunt aanvragen. Wel moet je dan veelal reclame op de koop toenemen. Doorgaans kun je die reclame wel afkopen voor een vast bedrag per maand. Voordeel hiervan is dat je dan zelf hier geen geavanceerd hosting-account voor nodig hebt.

Enkele voorbeelden van diensten waar je gratis een forum kunt aanvragen:
- www.forum2go.nl
- www.phpbb3.nl
- www.yourbb.nl
- www.gratisforums.com
- www.messageboard.nl/gratis-forum.html
- www.actieforum.com
- www.hotforum.nl
- www.123forum.nl
En zo zullen er nog wel meer zijn, maar dit lijstje zou je eerst voldoende keus moeten bieden.
Hiervan kun je enkele voorbeeld-forums online bekijken en verder kun je zien welke mogelijkheden en voorwaarden jou het beste bevallen.

Als je het forum helemaal hebt ingericht dan kun je vanaf jouw website een linkje naar dit forum plaatsen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu