Zoeken op website

Nvu, Kompozer en Bluegriffon zijn open source (WYSIWYG) programma's waarmee je een website kunt maken en onderhouden (vergelijkbaar met FrontPage / Dreamweaver).
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

Zoeken op website

Bericht door vulture »

Hoi ik gebruik nu al weer bijna 4 maanden NVU op mijn website te maken. Dit tot volle tevredenheid.

Ik wil nu graag een zoekfunctie aan mijn website toevoegen. Eentje die alleen op mijn website zoekt. Hoe kan ik zo een zoekfunctie maken?
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's
Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48
    unknown unknown

Bericht door Gert-Paul »

Vaak heb je dingen met bv php nodig, zoals bv het zoeken op addons.mozilla.org of op de voorpagina van MozBrowser. Kijk daar eens naar en dan moet het denk ik we lukken.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11517
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Maak het jezelf makkelijk en laat het zoeken aan anderen over. Zo heb ik eens voor een website gebruik gemaakt van de diensten van Atomz.Com. Die waren toen gratis. Inmiddels is die dienst overgenomen door WebSideStory en ze zullen elkaars diensten wel met elkaar gaan integreren. Ik heb geen idee wat daaruit gaat komen.
Het resultaat hiervan zie je nog terug in deze website: http://www.fruitbedrijfgoense.nl/content.html

Google biedt ook een Site-Search voor websites. Dat gebruiken we nu op MozBrowser en bevalt wel goed. Zoeken kun je namelijk wel overlaten aan Google. Zie http://www.google.com/services/free.html voor meer informatie.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu