Ubuntu

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie » 17 juni 2007, 10:26

In je terminal.

sudo rm -r libsane-pixma.so.1

sudo ln -s libsane-pixma.so.0.13.0 libsane-pixma.so.1

sudo /etc/init.d/udev restart
Afbeelding

Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

Bericht door the old man » 17 juni 2007, 12:55

Goede middag Rappie P,

Terminal geeft het volgende aan,

bjstijf@bjstijf-desktop:~$ sudo rm -r libsane-pixma.so.1
bjstijf@bjstijf-desktop:~$ sudo ln -s libsane-pixma.so.0.13.0 libsane-pixma.so.1
bjstijf@bjstijf-desktop:~$ sudo /etc/init.d/udev restart
* Loading additional hardware drivers... [ OK ]
bjstijf@bjstijf-desktop:~$


Xsane geeft aan, "geen apparaten aanwezig"

Groet,

de Ouwe.
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll:

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie » 17 juni 2007, 19:01

Staat je scanner in de lijst als je lsusb ingeeft in je terminal.Wel hem even aanzetten voor je lsusb ingeeft. :wink:
Afbeelding

Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

Bericht door the old man » 17 juni 2007, 19:06

Ben d'r nog steeds :lol:

Dit geeft ie aan:

bjstijf@bjstijf-desktop:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Bus 004 Device 007: ID 04a9:1712 Canon, Inc.
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000
Bus 003 Device 002: ID 058f:9360 Alcor Micro Corp.
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 004: ID 04a9:106d Canon, Inc. S750 Printer
bjstijf@bjstijf-desktop:~$


De 2e van boven zou hem toch moeten zijn?

Groet,

de Ouwe.
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll:

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie » 17 juni 2007, 19:14

Oke let op!

Nu gaan we het volgende proberen. :wink:

Doe in je terminal stapje voor stapje. :wink:

sudo apt-get install scanbuttond

Daarna.
scanbuttond -r 1000000

Daarna.
scanimage -L

Post van bovenstaande scanimage -L de uitslag.
Afbeelding

Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

Bericht door the old man » 17 juni 2007, 19:21

:lol:

Dit is de uitslag,

No scanners were identified. If you were expecting something different,
check that the scanner is plugged in, turned on and detected by the
sane-find-scanner tool (if appropriate). Please read the documentation
which came with this software (README, FAQ, manpages).
bjstijf@bjstijf-desktop:~$


Groet,

de Ouwe.

Ook nog even het volgende gedaan,

bjstijf@bjstijf-desktop:~$ sane-find-scanner

# sane-find-scanner will now attempt to detect your scanner. If the
# result is different from what you expected, first make sure your
# scanner is powered up and properly connected to your computer.

# No SCSI scanners found. If you expected something different, make sure that
# you have loaded a kernel SCSI driver for your SCSI adapter.

found USB scanner (vendor=0x04a9 [Canon], product=0x1712 [MP530]) at libusb:004:007
# Your USB scanner was (probably) detected. It may or may not be supported by
# SANE. Try scanimage -L and read the backend's manpage.

# Not checking for parallel port scanners.

# Most Scanners connected to the parallel port or other proprietary ports
# can't be detected by this program.

# You may want to run this program as root to find all devices. Once you
# found the scanner devices, be sure to adjust access permissions as
# necessary.
bjstijf@bjstijf-desktop:~$
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll:

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie » 17 juni 2007, 19:31

Nog één ding proberen en dan geef ik het op! :P :lol:

Doe het volgende in je terminal.

scanimage -T -d canon:libusb:004:007

Je zou de scanner nu moeten horen rammellen en er zou een uitslag ervan in je terminal moeten komen.Als die het niet doet dikke pech! :( :)

Misschien nog iemand anders idééén. :wink:
Afbeelding

Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

Bericht door the old man » 17 juni 2007, 19:39

:( :(

Dikke pech dus, er rammelt niets.

Dit wordt aangegeven:

bjstijf@bjstijf-desktop:~$ scanimage -T -d canon:libusb:004:007
scanimage: open of device canon:libusb:004:007 failed: Invalid argument
bjstijf@bjstijf-desktop:~$


Toch blijf ik afwachten op de gouden tip :)

Groet,

de Ouwe.
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll:

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie » 17 juni 2007, 19:42

the old man schreef: Toch blijf ik afwachten op de gouden tip :)

Groet,

de Ouwe.
We denken met je mee! :wink:
Afbeelding

Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

Bericht door the old man » 17 juni 2007, 19:47

In ieder geval iedereen bedankt tot zover voor de genomen moeite.

Groet,

de Ouwe.
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll:

rebil
Berichten: 507
Lid geworden op: 25 april 2006, 20:07
    unknown unknown

Bericht door rebil » 17 juni 2007, 20:58

Oeps, foutje van mij. Sorry.
the old man schreef:Als ik jouw commando's achter elkaar in de terminal uitvoer, is dit het resultaat.

bjstijf@bjstijf-desktop:~$ cd /usr/lib/sane

bjstijf@bjstijf-desktop:/usr/lib/sane$ ls libsane-pixma.so*

libsane-pixma.so.0.13.0 libsane-pixma.so.1.0.18

libsane-pixma.so.1 libsane-pixma.so.2

bjstijf@bjstijf-desktop:/usr/lib/sane$ ls -l libsane-pixma.so.1

lrwxrwxrwx 1 root root 37 2007-06-16 16:58 libsane-pixma.so.1 -> /usr/lib/sane/libsane-pixma.so.1.0.13
Tot hier was alles goed.
the old man schreef:bjstijf@bjstijf-desktop:/usr/lib/sane$ rm libsane-pixma.so.1

rm: kan `libsane-pixma.so.1' niet verwijderen: Toegang geweigerd

bjstijf@bjstijf-desktop:/usr/lib/sane$ ln -s libsane-pixma.so.0.13.0 libsane-pixma.so.1

ln: bezig symbolische koppeling `libsane-pixma.so.1' naar `libsane-pixma.so.0.13.0' aan te maken: Bestand bestaat al
Bij die twee commando's was ik sudo vergeten.
the old man schreef:bjstijf@bjstijf-desktop:/usr/lib/sane$ sudo /etc/init.d/udev restart

* Loading additional hardware drivers... [ OK ]

bjstijf@bjstijf-desktop:/usr/lib/sane$

Als ik de commando's uitvoer, (stuk voor stuk in blanco terminal) is dit het resultaat.

(knipknip)

Ik heb ook de kleuren aangegeven die de terminal aangeeft.
Sane geeft nog steeds aan, “ Geen apparaten aanwezig “

Groet,

de Ouwe.
De commando's apart ingeven heeft weinig zin omdat je dan telkens in je persoonlijke map zit in plaats van in de SANE-map.

OK, we proberen nog eens:

Eerst persoonlijke map een beetje opruimen, geen sudo nodig:

rm libsane-pixma.so.1 libsane-pixma.so.2

We gaan naar de SANE-map:

cd /usr/lib/sane

In deze map kan alleen de gebruiker root schrijven, dus we gebruiken sudo om ons tijdelijk almachtig te maken en de link te verwijderen. We ruimen gelijk ook die backup-link even op:

sudo rm libsane-pixma.so.1 libsane-pixma.so.2

En die sterke arm gebruiken we nog eens om de link terug aan te maken en naar de goede locatie te laten wijzen:

sudo ln -s libsane-pixma.so.0.13.0 libsane-pixma.so.1

We zoeken alle apparaten nog eens bij elkaar:

sudo /etc/init.d/udev restart

Als het daarna nog niet werkt, dan begint het moeilijk te worden.

Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

Bericht door the old man » 18 juni 2007, 10:31

Afbeelding


Rebil, Adri, Rappie p. en alle anderen. :D :D :wink:

Kijk goed, en dan nog eens goed. De eerste scan van de Canon MP530.
Zo kort na vaderdag zat ik werkelijk stomverbaasd op m'n stoel.

Het werkt, hoe het gaat met andersoortige documenten (kleur enz.) ga ik nog uit vinden.
Er kwam een scherm met mogelijkheden die je niet voor mogelijk houd dus mijn studie is nog niet ten einde. :wink:

Dit stel ik zeer op prijs, zoveel aanhoudendheid van jullie kant voor een domme beginneling.
Zoals ik al eerder schreef, als beginneling ken je niet al die code's (zal ze ook wel niet leren kennen) want je moet alle voorstellen in dit forum eigenlijk documenteren, en dat is iets wat wel niet altijd zal gebeuren.

Maar dit is klasse waarvoor mijn hartelijke dank.

Groet,

de Ouwe.

P.S. kan ik nu die verhuisdoos :D van de desktop afhalen en ergens in een map zetten? want mappen aanmaken heb ik al wel geleerd. :lol:
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll:

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie » 18 juni 2007, 18:30

Mooi dat hij het doet! :wink:
Afbeelding

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri » 18 juni 2007, 20:24

Proficiat hoor! 8)
the old man schreef: P.S. kan ik nu die verhuisdoos Very Happy van de desktop afhalen en ergens in een map zetten? want mappen aanmaken heb ik al wel geleerd. Laughing
Ja hoor, die mag je zelfs verwijderen.
Afbeelding

rebil
Berichten: 507
Lid geworden op: 25 april 2006, 20:07
    unknown unknown

Bericht door rebil » 18 juni 2007, 20:45

Fantastisch!

Dat je niet alle commando's kent is niet erg (ik ken ze ook bijlange niet allemaal), maar ik hoop dat je toch iets opsteekt van de uitleg die we er bij geven. Als ik later nog eens zo'n flater zou begaan dan kan je zelf beter inschatten waar de fout ligt.