Netwerkverbinding maken

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
alarconconsult
Berichten: 275
Lid geworden op: 22 maart 2007, 12:12
Locatie: hooglede
    unknown unknown

Netwerkverbinding maken

Bericht door alarconconsult »

Iemand enig idee hoe dat er het gemakkelijkst en het best een netwerkverbinding kan gemaakt worden met een pc via het internet.
Een woordje uitleg, map Data op C schijf van een Pc met internetverbinding, zou in feite voor backupdoeleinde en/of synchro moeten bereikbaar zijn van op een andere pc op een andere locatie via internet.
Alle suggesties welkom
Foldershare wordt momenteel gebruikt maar is niet echt handig
common sense
Berichten: 656
Lid geworden op: 2 augustus 2006, 13:45
    unknown unknown

Re: Netwerkverbinding maken

Bericht door common sense »

alarconconsult schreef:Iemand enig idee hoe dat er het gemakkelijkst en het best een netwerkverbinding kan gemaakt worden met een pc via het internet.
Echt gemakkelijk is zoiets meestal niet... Vooral als het ook een beetje veilig moet. Voor de veiligheid kan ik een SSH verbinding warm aanbevelen.

Daarnaast heb je dan zoiets als het unix rsync programma nodig. Voor windows is dit beschikbaar in Cygwin.
Als je Linux of BSD zou gebruiken zijn deze onderdelen vaak al geinstalleerd, of moet je ze soms nog als package toevoegen. Alleen de configuratie (o.a. /etc/rsyncd.conf) moet je dan altijd zelf nog doen.

Als je wat googlet op SSH en rsync kom je verschillende receptjes tegen, maar echt een 1-2-3-tje zal het niet zijn. De recepten zonder SSH moet je eigenlijk direct vergeten...