Na de Slackware installatie

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

fietser schreef:Kan wel, hoor na de verse installatie zet ik de passwd en shadow file's terug.
Op die manier...
fietser schreef: Betalen kan ook via de Postbank, Slackware petje en boek, heb ik ook binnen.

Als je wilt maak ik een nieuwe uitleg.
Graag!
Ik zit bij de RABO, maar dat zal dan toch geen probleem zijn?
Afbeelding
fietser
Berichten: 44
Lid geworden op: 13 oktober 2007, 9:14
    unknown unknown

Bericht door fietser »

Dat zal vast geen probleem zijn .
Bij de Postbank gaat het via buitenlands betalingen.
Je hebt en account nummer, de naam, adres en BIC (SWIFT code ) van hun bank nodig.
De RABO bank heeft vast wel info hier over
Het is jouw geld dus even goed doorlezen.

En dan een mailtje sturen via de Slackware store
Waarin je naar de gegevens vraagt.
Het gaat allemaal niet zo snel zo, maar zo heb ik het nu 2x gedaan.

Succes.
Slackware 14.1
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Ik ben dit allemaal een beetje aan het doorlezen, en kwam dit tegen:
adri schreef: Om muziek te downloaden gebruikte ik eerst gtk-gnutella, maar die laatste versie vind ik niet denderend, zodoende gebruik ik nu ook Limewire. Wat ik daar wel irritant aan vind is dat je iedere keer de vraag krijgt of je wilt upgraden naar de betaalde versie (wil ik niet). Heb jij toevallig een idee hoe ik dat weg krijg?
Een goede open source kloon van Limewire is Frostwire
Gewoon een kopie van de pro-versie van Limewire :)

Verder ziet het er in dit topic allemaal maar moeilijk uit....
In ieder geval (nog) te moeilijk voor mij
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

fietser schreef:Dat zal vast geen probleem zijn .
Bij de Postbank gaat het via buitenlands betalingen.
Je hebt en account nummer, de naam, adres en BIC (SWIFT code ) van hun bank nodig.
De RABO bank heeft vast wel info hier over
Het is jouw geld dus even goed doorlezen.

En dan een mailtje sturen via de Slackware store
Waarin je naar de gegevens vraagt.
Het gaat allemaal niet zo snel zo, maar zo heb ik het nu 2x gedaan.

Succes.
Bedankt voor de info, ik ga ermee aan de slag. :)
Afbeelding
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Koen_92 schreef: Een goede open source kloon van Limewire is Frostwire
Gewoon een kopie van de pro-versie van Limewire :)
Ondertussen gebruik ik toch weer Gtk-Gnutella, die hebben een nieuwe versie uit en die is weer prima.
Mocht ik daar om wat voor reden dan ook niet meer gelukkig mee zijn, dan ga ik zeker Frostwire proberen.
ik zie dat er een SlackBuild script voor is, dus dat moet zeker goed gaan: http://slackbuilds.org/repository/12.1/ ... frostwire/
Koen_92 schreef:Verder ziet het er in dit topic allemaal maar moeilijk uit....
In ieder geval (nog) te moeilijk voor mij
Haha, ik ben er absoluut zeker van dat jij Slack gemakkelijk onder de knie krijgt. Je hebt ondertussen al wat ervaring, geeft niet snel op en -echt waar- als je Slack eenmaal een beetje kent kom je erachter dat het qua structuur de simpelste is. ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

adri schreef: Haha, ik ben er absoluut zeker van dat jij Slack gemakkelijk onder de knie krijgt. Je hebt ondertussen al wat ervaring, geeft niet snel op en -echt waar- als je Slack eenmaal een beetje kent kom je erachter dat het qua structuur de simpelste is. ;)
Ik ben benieuwd, misschien een keertje in Virtualbox.
Zenwalk gaat op dit moment trouwens best goed.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Je hebt toch al Slackware op een laptop geïnstalleerd?
Ik kan onderhand tussen de bomen het bos niet meer zien... :D
Wat voor distro's heb je nu allemaal?
Afbeelding
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Ja ik ben een beetje vaag bezig :oops:

Nou hier dan een lijstje:

Mijn pc:
Windows XP / Ubuntu 8.04 / Zenwalk 5.0

Mijn laptop:
Slackware 10.2

Mijn oude pentium 1 met 16 mb ram:
Windows 98 / DSL

Mijn oude 486:
Windows 3.11 / ik wil nog een hele kleine/oude distro hier voor, kleiner dan DSL, internet hoeft niet, wel grafisch

Maar van Slackware 10.2 leer ik wel een hoop, alleen is het volgens mij niet te vergelijken met Slack 12 met KDE.

Ben ik nu duidelijk genoeg? :twisted:
common sense
Berichten: 656
Lid geworden op: 2 augustus 2006, 13:45
    unknown unknown

Bericht door common sense »

Koen_92 schreef:Ja ik ben een beetje vaag bezig :oops:
Zeg dat wel, Windows komt blijkbaar altijd nog voor Linux... :wink:
( maar als het de installatie volgorde is dan is het wel ok :lol: )
rener
Berichten: 89
Lid geworden op: 31 januari 2008, 20:12
    unknown unknown

Bericht door rener »

Koen_92 schreef: Mijn oude 486:
Windows 3.11 / ik wil nog een hele kleine/oude distro hier voor, kleiner dan DSL, internet hoeft niet, wel grafisch
DeLi Linux misschien? Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar het lijkt me wel fun om eens uit te proberen :D .
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

rener schreef:
Koen_92 schreef: Mijn oude 486:
Windows 3.11 / ik wil nog een hele kleine/oude distro hier voor, kleiner dan DSL, internet hoeft niet, wel grafisch
DeLi Linux misschien? Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar het lijkt me wel fun om eens uit te proberen :D .
Nooit van gehoord. :)
Even rondneuzend op hun site lijkt me een afgeleide van Slackware.
Systeem eisen Deli Linux:

Code: Selecteer alles

System requirements:

    *    Console only: i386 system with 8 MB RAM
    *    Graphical desktop: i486 system with 16 MB RAM
    *    Full featured graphical Desktop with Firefox, spreadsheet, multimedia player: Pentium with 32 MB RAM
Systeem eisen DSL:

Code: Selecteer alles

 *  486dx or 100% compatible processor
    * 8mb ram (16mb recommended)
    * CDROM drive
    * 1.44mb floppy drive (for boot floppy, if needed)
    * Monochrome (2 color) monitor 

Minimum Requirements for DSL with X-window

    * 486dx or 100% compatible processor
    * 16mb ram (24mb recommended)
    * dual-speed CDROM (quad-speed or better recommended)
    * 1.44mb floppy drive (for boot floppy, if needed)
    * VGA monitor and video card
    * a mouse (serial, ps/2, usb) 
Ontloopt elkaar niet veel dus.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Dat gaat helaas niet lukken, die pc heeft slechts 8 mb ram
Ja het is echt heel weinig.

Maar de moet om daar nog iets voor te vinden heb ik toch al opgegeven.

En Linux komt wel voor Windows, het is de installatievolgorde, mijn Grub menu:
Ubuntu
Zenwalk
Windows XP

Op die Pentium 1 staat windows wel voorraan, die wordt vooral nog gebruikt voor de dos-spelletjes :)
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Ik denk niet dat het veel zin heeft om daar nog iets op te zetten, zo oud en 8MB RAM...
Je kunt misschien nog ergens wat RAM op de kop tikken en erbij zetten?
Afbeelding
rener
Berichten: 89
Lid geworden op: 31 januari 2008, 20:12
    unknown unknown

Bericht door rener »

Hier is trouwens nog een review van DeLi op Distrowatch, met wat screenshots erbij. Opvallend is dat de schrijver wireless direct aan de praat had, op een 2.4 kernel nota bene. Some people have all the luck ... ;).

Mocht je het toch bij 8 MB houden, dan is de commandline interface nog steeds een mogelijkheid. Je hoeft dan niet noodzakelijk zwaar beperkt te zijn in je mogelijkheden, aangezien voor Linux ook een uitgebreid assortiment moderne command line applicaties bestaat. Dan heb je pas écht een lightweight desktop :D.
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

rener schreef: Mocht je het toch bij 8 MB houden, dan is de commandline interface nog steeds een mogelijkheid. Je hoeft dan niet noodzakelijk zwaar beperkt te zijn in je mogelijkheden, aangezien voor Linux ook een uitgebreid assortiment moderne command line applicaties bestaat. Dan heb je pas écht een lightweight desktop :D
Het zal wel grappig zijn, maar nuttig is het niet.

En adri over de ram: Die heb ik al een keer bijgeplaats, er zat eerst namelijk maar 4mb in, er waren 4 bankjes vrij en die extra modules waren 1 mb per stuk.
Zo kom ik dus aan 8mb.
Ik heb nog wel een aantal modules over, ze passen er alleen niet in.

Ik denk eerlijk gezegd dat dat ding onderhand rijp is voor de sloop, of gaat hij nog geld waard worden? :)