Na de Slackware installatie

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

stevenb schreef: Heey,

Bij mij start hij ook wel traag op (heb zelf geen problemen ermee maar het is fijner als tie sneller opstart).
En ik heb beetje rond gekeken en komt hier uit.
Maar nu is me vraag hoe installeer ik compact en lilo?
Die ene site van lili snap ik niet helemaal :?
(ben super noob met linux maar vind het wel leuk)
Kan je me helpen?
Lilo staat al geïnstalleerd (of het moet zijn dat je Grub gebruikt, maar dat zal wel niet).
Zoek het bestand /etc/lilo.conf op en plaats tamelijk bovenaan het woord compact.
Bij mij ziet het bovenste stuk er zo uit:

Code: Selecteer alles

# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
# Append any additional kernel parameters:
append=" vt.default_utf8=0 acpi=off"
boot = /dev/sda
lba32
compact
Je moet root zijn om dit te kunnen doen!
Als je dat aangepast hebt, dan typ je in een terminal (als root!) het commando lilo.
Dat is alles.
Afbeelding
Gebruikersavatar
stevenb
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 januari 2008, 18:56
Locatie: Lienden
    unknown unknown

Bericht door stevenb »

Ik heb gedaan wat er stond.
Het is gelukt.
Maar hij start nu op in 1 min en 45 sec ( met wachtwoord invoeren ( van 6 tekens)).
Ik heb een amd 2.0 Mhz
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Vind je dat genoeg (ik persoonlijk vind het niet echt snel, maar zeker ook niet -te- traag)?
Er zijn nl. wel methoden om het bootproces te versnellen, maar dat is niet geheel zonder risico. ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Koen_92 schreef: Een goede open source kloon van Limewire is Frostwire
Gewoon een kopie van de pro-versie van Limewire :)
En nog bedankt voor deze tip Koen!
Heb het nu net geïnstalleerd en het ziet er goed uit.
Afbeelding
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Voor de liefhebbers, zo ziet FrostWire er dus uit. Het zal de meesten waarschijnlijk opvallen dat het inderdaad erg veel op Limewire lijkt.
Maar dan blauw. ;)
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Ja, graag gedaan :)

Hij werkt bij mij ook fijn :)
adri schreef: Ondertussen gebruik ik toch weer Gtk-Gnutella, die hebben een nieuwe versie uit en die is weer prima.
Mocht ik daar om wat voor reden dan ook niet meer gelukkig mee zijn, dan ga ik zeker Frostwire proberen.
Ik heb het nooit gebruikt, maar beviel Gtk-Gnutella niet meer?
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Oh jawel, maar op de pc waar ik nu op typ stond dat er nog niet op (die heb ik pas een paar weken) en het leek me wel leuk om eens te proberen
Afbeelding