Aanpassen uiterlijk werkt niet

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
JacquesC
Berichten: 448
Lid geworden op: 20 januari 2005, 11:15
    unknown unknown

Aanpassen uiterlijk werkt niet

Bericht door JacquesC » 6 december 2007, 7:42

Ook ik ben maar weer eens met Linux begonnen en wel met Ubuntu 7.10.
Nu wil ik het uiterlijk van het bureaublad aanpassen. In dit geval Lettertypen.
Systeem -> Voorkeuren -> Uiterlijk.
Het venster opent en ik kan de scrollbalk bedienen. Maar als ik een ander tabblad wil openen loopt cpu2 vol naar 100%. Het venster kan ik dan alleen nog maar sluiten. Verder niets meer. Andere toepassing werken nog wel.
Wat kan er aan de hand zijn?

Mvg Jacques

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri » 6 december 2007, 22:32

Gnome?
Dat kun je aanpassen in ~/.gtkrc-2.0.
Kijk eens met top welk programma/proces zoveel geheugen vreet.
Afbeelding

JacquesC
Berichten: 448
Lid geworden op: 20 januari 2005, 11:15
    unknown unknown

Bericht door JacquesC » 7 december 2007, 7:51

Adri
Het is inderdaad Gnome.
Ook met top wordt gemeld dat gnome-appearance 100% CPU gebruikt.bij een van beide processoren. Het is denk ik geen geheugen probleem.
Als ik ~/.gtkrc-2.0. invoer krijg ik als antwoord "Bestand of map bestaat niet"

Mvg Jacques

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri » 7 december 2007, 13:33

Dat ~/.gtkrc-2.0 had ik ook maar bij elkaar geGoogled, ik gebruik zelf nl. geen Gnome... :)
Probeer eens cat ~/.gtkrc-2.0, levert dat ook niks op?

In de -zoals gebruikelijk- uitmuntend gedocumenteerde Gentoo wiki vind je een hoop info over fonts en Xorg. Misschien dat je daar wat aan hebt.
En ook hier heb je waarschijnlijk wel wat aan.

Overigens, je hebt een dualcore pc, die Ubuntu-versie, is die 64-bits of 32-bits?
Afbeelding

JacquesC
Berichten: 448
Lid geworden op: 20 januari 2005, 11:15
    unknown unknown

Bericht door JacquesC » 8 december 2007, 16:06

Adri

Dit cat ~/.gtkrc-2.0 levert ook niets op. Hetzelfde antwoord.

Ubuntu-7.10-desktop-i386 heet de versie die ik heb geïnstalleerd en is naar mijn mening 32-bits. Ik heb deze Ubuntu naast windows-xp in gebruik.

Niet alles werkt al onder Ubuntu. Het netwerk met een viertal pc 's werkt b.v. nog niet.

Je andere suggesties moet ik nog bestuderen.

Mvg Jacques

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri » 9 december 2007, 22:46

JacquesC schreef: Ubuntu-7.10-desktop-i386
Dat is inderdaad de 32-bits versie.

Je zou natuurlijk de 64-bits kunnen proberen.
Voor wat meer info daarover, zie hier.

Blijft merkwaardig dat jij geen ~/.gtkrc-2.0 blijkt te hebben. Ik heb het trouwens ook niet, maar ik draai KDE en Xfce. ;)
Alleen een voorbeeldje: /usr/doc/xfwm4-4.4.1/example.gtkrc-2.0 waarin keurig staat

Code: Selecteer alles

style "titlebar"
{
  font_name = "Sans 10"
}

widget "xfwm"        style "titlebar"
Als je het commando slocate gtkrc-2.0 eens invoert, wat levert dat op?
Afbeelding

JacquesC
Berichten: 448
Lid geworden op: 20 januari 2005, 11:15
    unknown unknown

Bericht door JacquesC » 10 december 2007, 6:20

Adri
Als KDE deze ~/.gtkrc-2.0 niet heeft denk ik dat ik weet hoe het komt dat ik het niet kan vinden. Ik heb zitten klungelen. Ik heb Gnome geïnstalleerd en daarna KDE uitgeprobeerd door de benodigde programma onderdelen te dowloaden. Ik vond het toen niet wat ik zocht en heb alle KDE onderdelen weer verwijderd. Waarschijnlijk dus ook ~/.gtkrc-2.0.
Is dit te herstellen door Ubuntu gewoon opnieuw te installeren over de bestaande zaken heen of moet ik gewoon helemaal opnieuw beginnen?
Ik zit nu bij ome bill en zal straks slocate proberen.

Mvg Jacques

JacquesC
Berichten: 448
Lid geworden op: 20 januari 2005, 11:15
    unknown unknown

Bericht door JacquesC » 10 december 2007, 7:40

Adri

Slocate levert dit op

/home/jacques/.gtkrc-2.0-kde
/home/jacques/.kde/share/config/gtkrc-2.0

En dit bevestigt mijn geklungel

Mvg Jacques

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie » 10 december 2007, 15:00

Misschien kun je het oplossen door het volgende te doen.

sudo apt-get remove kubuntu-desktop

Daarna sudo apt-get install ubuntu-desktop

Bovenstaande is alléén voor de zekerheid.Het kan zijn dat het al Verwijderd/gëinstallleerd is.

Daarna doe je eerst.
sudo apt-get remove gtk2-engines.

En dan.
sudo apt-get install gtk2-engines

Probeer het daarna nog eens.
Afbeelding

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri » 11 december 2007, 23:39

Als dat nu allemaal niet helpt, dan kun je natuurlijk ook gewoon het (tekst)bestandje gtkrc-2.0 aanmaken in je /home/ (je kunt er dan dat voorbeeldje van mij inzetten -evt. wat aangepast).
Ik heb het zojuist geprobeerd op Fluxbox en daar werkt het niet...
Maar misschien bij jou wel.
Afbeelding

JacquesC
Berichten: 448
Lid geworden op: 20 januari 2005, 11:15
    unknown unknown

Bericht door JacquesC » 12 december 2007, 7:28

Het recept van Rappie Pappie had tot gevolg dat ik ook de alternatieve Thema's kwijt was.
Ik heb nu via Synaptic Pakketbeheer vanaf de cd-rom een aantal zaken betrekking hebbende op Gnome opnieuw geïnstalleerd. En zie het werkt weer. Ik kan het uiterlijk van het geïnstalleerde Thema bewerken. De alternatieven zijn nog zoek.
Bedankt voor jullie meedenken. Ik ga verder met het vervolmaken van de Ubuntu installatie. Niet alles werkt nog maar dat komt wel.

Mvg Jacques

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie » 12 december 2007, 13:17

JacquesC schreef:Het recept van Rappie Pappie had tot gevolg dat ik ook de alternatieve Thema's kwijt was.
Dan heb je de boel aardig verkloot met KDE installleren over gnome. Als je KDE,oftewel Kubuntu had willen testen.Had je beter even een Livecd kunnen downloaden.:wink:

Oh! oooooh sommige mensen leren het ook nooit.

Hoe werkt ubuntu en synaptic
http://www.ubuntu-nl.org/documentatie/g ... stalleren/


Maar goed!
Een beetje synaptic in de morgen,is een dag zonder zorgen. :P

sudo apt-get install gtk2-engines

sudo apt-get install gtk2-engines murrine

sudo apt-get install gtk2-engines spherecrystal

sudo apt-get install gtk2-engines ubuntulooks

sudo apt-get install ubuntu-artwork

Enz............ Staat allemaal in synaptic. :wink:

Veel succes. :wink:
Afbeelding

JacquesC
Berichten: 448
Lid geworden op: 20 januari 2005, 11:15
    unknown unknown

Bericht door JacquesC » 13 december 2007, 6:59

Rappie Pappie.

Ik heb het gevonden. Ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt dat ik als 73 jarige het niet allemaal direct zelf kan vinden. Ik ben blij met alle hulp die ik hier op dit forum kan vinden en krijgen.

Mvg Jacques