Linux distributie

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Citroentje schreef: En als het niet lukt heb ik geen beeld meer?
Jawel hoor, dan start Ubuntu op in low-graphics mode, waarmee je dus wel een lage resolutie hebt. Maar je hebt dan nog beeld, waarmee je dus alles weer terug kunt zetten.
Citroentje schreef: Ik heb de sectie gevonden en 'vesa' vervangen door 'ati' goed?
Ja goed zo :)
Wel jammer dat het nog niet werkt. Dan moeten we verder zoeken. Zou je eens je xorg.conf op dit forum kunnen posten?
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Tuurlijk.

Code: Selecteer alles

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by failsafeDexconf, using
# values from the debconf database and some overrides to use vesa mode.
#
# You should use dexconf or another such tool for creating a "real" xorg.conf
# For example:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Section "InputDevice"
	Identifier	"Generic Keyboard"
	Driver		"kbd"
	Option		"XkbRules"	"xorg"
	Option		"XkbModel"	"pc105"
	Option		"XkbLayout"	"us"
	Option		"XkbVariant"	"intl"
	Option		"XkbOptions"	"lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Configured Mouse"
	Driver		"mouse"
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"Configured Video Device"
	Boardname	"vesa"
	Busid		"PCI:1:0:1"
	Driver		"ati"
	Screen	0
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Configured Monitor"
	Vendorname	"Plug 'n' Play"
	Modelname	"Plug 'n' Play"
  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
	Gamma	1.0
EndSection

Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Device		"Configured Video Device"
	Monitor		"Configured Monitor"
	Defaultdepth	24
	SubSection "Display"
		Depth	24
		Virtual	640	480
		Modes		"640x480@60"
	EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
	Identifier	"Default Layout"
  screen 0 "screen1" 0 0
EndSection
Section "Module"
	Load		"glx"
	Load		"GLcore"
	Load		"v4l"
EndSection
Section "device" # 
	Identifier	"device1"
	Boardname	"ATI Radeon (fglrx)"
	Busid		"PCI:1:0:0"
	Driver		"ati"
	Screen	0
	Vendorname	"ATI"
	Option		"MergedFB"	"off"
EndSection
Section "screen" # 
	Identifier	"screen1"
	Device		"device1"
	Defaultdepth	24
	Monitor		"monitor1"
	SubSection "Display"
		Depth	24
		Modes		"640x480@60"
	EndSubSection
EndSection
Section "monitor" # 
	Identifier	"monitor1"
	Vendorname	"Plug 'n' Play"
	Modelname	"Plug 'n' Play"
  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
	Gamma	1.0
EndSection
Section "ServerFlags"
EndSection
Gezien jouw mening over mijn rommelkaart. Compiz heeft hier wel even gewerkt, maar deed dit niet meer na een herstart.

Of had ik dat al gezegd?

En wat lees ik nu steeds over die resolutie van 640x480?
Komt iig niet overeen met mijn schermresolutie...
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Dat is geen goede xorg.conf, het is een fail-safe versie. Een soort veilige modus. Dat verklaart ook die 640x480.
Lees deze regels bovenaan maar eens:

Code: Selecteer alles

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by failsafeDexconf, using
# values from the debconf database and some overrides to use vesa mode.
#
# You should use dexconf or another such tool for creating a "real" xorg.conf
# For example:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg 
Doe eens wat daar gezegd wordt:
You should use dexconf or another such tool for creating a "real" xorg.conf
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

dan krijg ik dit...

Code: Selecteer alles

 sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
xserver-xorg postinst warning: overwriting possibly-customised configuration
   file; backup in /etc/X11/xorg.conf.20090207122517
En in die backup staat dit:

Code: Selecteer alles

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"
	Identifier	"Generic Keyboard"
	Driver		"kbd"
	Option		"XkbRules"	"xorg"
	Option		"XkbModel"	"pc105"
	Option		"XkbLayout"	"us"
	Option		"XkbVariant"	"intl"
	Option		"XkbOptions"	"lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Configured Mouse"
	Driver		"mouse"
	Option		"CorePointer"
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Monitor		"Configured Monitor"
	Device		"Configured Video Device"
EndSection

Section "ServerLayout"
	Identifier	"Default Layout"
	Screen		"Default Screen"
EndSection
Laatst gewijzigd door Citroentje op 7 februari 2009, 12:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Ok, dat is goed
wat staat er nu in je xorg.conf?
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Ik had hem er boven al bij aan geplakt...
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Maar is dat je echte xorg.conf of de backup?
Dus wat krijg je als je intypt in de terminal:

Code: Selecteer alles

cat /etc/X11/xorg.conf 
?
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Dit...

Code: Selecteer alles

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"
	Identifier	"Generic Keyboard"
	Driver		"kbd"
	Option		"XkbRules"	"xorg"
	Option		"XkbModel"	"pc105"
	Option		"XkbLayout"	"us"
	Option		"XkbVariant"	"intl"
	Option		"XkbOptions"	"lv3:ralt_switch"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier	"Configured Mouse"
	Driver		"mouse"
	Option		"CorePointer"
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"Configured Video Device"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier	"Default Screen"
	Monitor		"Configured Monitor"
	Device		"Configured Video Device"
EndSection

Section "ServerLayout"
	Identifier	"Default Layout"
	Screen		"Default Screen"
EndSection
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

En doe nu eens glxinfo en glxgears
En kijk of je 'yes' terug krijgt met direct rendering.
Mocht dat niet werken, voeg dan dit toe aan de sectie device:
Driver "ati"

En als dat ook niet werkt voeg je dit toe aan de device sectie:
Option "DRI"

En als dat ook niet werk, dan weet ik het echt niet meer. Je zou voor 15 euro een andere kaart die wel werkt op marktplaats kunnen kopen, bijvoorbeeld de nvidia geforce 5200.
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Hahaha, of een hele nieuwe pc aanschaffen!

Ik zal het later eens proberen.
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Nou, ik heb alles maar zo gelaten, alleen mergedFB op on gezet, tijdens een herstart bleef mijn scherm op een zeer lage resolutie, dus weer op off gezet, echter mijn scherm blijft op de lage resolutie staan.

Hoe krijg ik dat weer terug?

Antwoord: met xfix en ineens werkt Compiz ook :shock:
Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 758
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 »

Dus het is gelukt?
Geeft glxinfo nu wel yes terug bij direct rendering?
en glxgears? Geeft die nu ook meer fps?

En wat heb je nu precies gedaan om het werkende te krijgen? (wat heb je in je xorg.conf gezet?)
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Rendering geeft nu yes inderdaad en ik kom nu op 888 FPS.

Hetgeen ik gedaan heb is dus XFIX en die andere mogelijkheid die je hebt in de safe mode, daarna werkte compiz.

MAAAAARRRR....de boel liep wel vast op een gegeven moment en ik ben nu alle mappen kwijt in Thunderbird :cry:

Misschien nog even een berichtje plaatsen op de juiste plaats.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Is je schermresolutie ook weer in orde?
Afbeelding
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Ja, dat ging vanzelf goed.

Alleen vreemd dat ik Thunderbird niet meer aan de praat krijg, ook niet na een volledige verwijdering en een verse installatie.

Doe het nu met Evo.