Active X besturingselementen

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Tomstra
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 juli 2006, 14:42
    unknown unknown

Active X besturingselementen

Bericht door Tomstra »

Ik gebruik de browser mozilla firefox nóg niet, maar heb wel een vraag:

waar worden de Active X objecten opgeslagen, en in welke map?


Alvast Bedankt.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11457
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Wat zou je ervan zeggen als Firefox geen ActiveX ondersteunt ? Daardoor wordt het surfen namelijk een stuk veiliger en is de kans dat je spyware oploopt veel kleiner. Wel is er een ActiveX-plugin voor Mozilla beschikbaar, maar de status daarvan ken ik niet echt. Zie ook www.iol.ie/~locka/mozilla/plugin.htm als je daarover meer informatie wilt.

Waarvoor zou je ActiveX willen gebruiken ? Oftewel, vanwaar jouw vraag ?
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Tomstra
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 juli 2006, 14:42
    unknown unknown

Active X

Bericht door Tomstra »

Omdat voor het spelen van (online) spellen één of meerdere active X objecten noodzakelijk zijn.

Vandaar :wink:
Gebruikersavatar
Z_God
Berichten: 410
Lid geworden op: 12 oktober 2003, 22:36
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Re: Active X

Bericht door Z_God »

Tomstra schreef:Omdat voor het spelen van (online) spellen één of meerdere active X objecten noodzakelijk zijn.
Misschien voor jouw favoriete spellen. De meeste online spellen werken echter met Java of Flash en niet met ActiveX.
Gebruikersavatar
Sipster
Berichten: 1846
Lid geworden op: 24 september 2005, 10:39
Locatie: wageningen
    unknown unknown

Re: Active X

Bericht door Sipster »

Tomstra schreef:Omdat voor het spelen van (online) spellen één of meerdere active X objecten noodzakelijk zijn.

Vandaar :wink:
welke dan?

er is wel een active x pluggin voor firefox, maar daar moet je wel voorzichtig mee zijn, want voor je het weet haal je je heel veel spyware op de hals net als in IE....
Wees meester en vormgever van jezelf

STOP suffering the web, START surfing it, use FireFox
Manuel
Berichten: 2539
Lid geworden op: 21 december 2004, 20:16
Locatie: Alkmaar, Nederland
    unknown unknown

Bericht door Manuel »

Spellen, gokken, porno. Dat zijn een paar van de dingen waar je ellende mee oploopt, meestal in combinatie met Internet Explorer en ActiveX en/of Java...

Gebruik ActiveX dus alleen en uitsluitend voor een online spel wanneer je 100% zeker bent dat de site te vertrouwen is, zou ik zeggen...

Beter nog is om het maar niet te gebruiken. Een ActiveX plugin toevoegen aan Firefox is als een boef aannemen voor een baan bij de bank: weg is je beveiliging.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11457
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Manuel schreef:Beter nog is om het maar niet te gebruiken. Een ActiveX plugin toevoegen aan Firefox is als een boef aannemen voor een baan bij de bank: weg is je beveiliging.
Niet helemaal, want de plugin voor Firefox is wel wat beter beveiligd dan die voor IE.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Manuel
Berichten: 2539
Lid geworden op: 21 december 2004, 20:16
Locatie: Alkmaar, Nederland
    unknown unknown

Bericht door Manuel »

nirwana schreef:
Manuel schreef:Beter nog is om het maar niet te gebruiken. Een ActiveX plugin toevoegen aan Firefox is als een boef aannemen voor een baan bij de bank: weg is je beveiliging.
Niet helemaal, want de plugin voor Firefox is wel wat beter beveiligd dan die voor IE.
Aha, dat wist ik niet.
Daan7
Berichten: 111
Lid geworden op: 17 februari 2006, 21:15
    unknown unknown

Bericht door Daan7 »

Ik zou voor de sites met ActiveX IE gebruiken als je een graag een game speelt en voor surfen Firefox nemen zonder ActiveX plugin.
Lijkt me de beste oplossing.