Firefox 2.0 voor (K)ubuntu op de makkelijke manier.

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01

Firefox 2.0 voor (K)ubuntu op de makkelijke manier.

Bericht door rappie pappie » 8 november 2006, 12:11

Voor (K)ubuntu "Dapper Drake"

Download dit script naar je bureaublad.En typ in je terminal.

cd ~/Desktop
chmod +x installnewfirefox.sh
./installnewfirefox.sh

Volg de instructies in je terminal venster. :D

Ben je niet tevreden.Wat me sterk lijkt,kun je hem met dit script weer verwijderen.Download het script naar je bureaublad en doe in je terminal venster.

cd ~/Desktop
chmod +x removenewfirefox.sh
./removenewfirefox.sh
Afbeelding

Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo

Bericht door Frederik » 8 november 2006, 22:28

Beide linken werken niet, pagina's zijn onbereikbaar :?:

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11546
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 8 november 2006, 22:33

Ik krijg gewoon de vraag of Firefox dit bestand op de HD moet opslaan. :?:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo

Bericht door Frederik » 9 november 2006, 2:06

Dat krijg ik nu ook. Server waarschijnlijk een moment overbelast. Morgen zal ik weer eens Ubuntu opstarten en het eens uitproberen.

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01

Bericht door rappie pappie » 9 november 2006, 8:41

Je moet het script ook binnenhalen op je hd.En op je bureaublad zetten,vanaf daar via je terminal venster installeren met de aangegeven commando's.Met cd~/Desktop geef je aan dat hij op je bureaublad staat.De commando's één voor één in je terminal zetten.Als je klaar bent met installeren kun je het script gewoon in je prullenbak gooien.

Even een tip:

Het script vraagt tijdens installatie iets over de taal waarin je firefox wil installeren.Dan krijg je zoiets te zien in je terminal.(28:nl) Met nog meer landcodes maar voor nederland moet je in je terminal dus aangeven (28)voor onze landcode.Veel succes.

Btw géén platte server hier,het script werkt nog steeds perfect. :wink:
Laatst gewijzigd door rappie pappie op 9 november 2006, 15:24, 3 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Frederik
Moderator
Berichten: 4262
Lid geworden op: 1 juli 2004, 16:16
Locatie: Vriescheloo

Bericht door Frederik » 9 november 2006, 14:53

Voor het eerst dat iets in een keer gelukt is :) Landnummer is overigens 28

Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01

Bericht door rappie pappie » 9 november 2006, 15:23

Frederik schreef: Landnummer is overigens 28
Zal het even corigeren. :D :wink:
Afbeelding